Afectiuni probabile

Guta: boala metabolica in care se produce in exces acid uric. Acesta nu se elimina prin urina, asa cum este normal, ci se depune, sub forma de urati, in articulatii sau in alte parti ale corpului.

Pseudoguta: boala a articulatiilor. Ca si in cazul gutei, afectiunea implica formarea de cristale in interiorul articulatiilor. Diferenta consta in faptul ca in cazul pseudogutei, cristalele formate sunt din saruri si nu din acid uric.

Tuberculoza articulara:
infectie produsa de Mycoplasma tuberculosis.

Hemofilie: afectiune hematologica (si anume un sindrom hemoragipar sever) care apare la copii de sex masculin si este dependenta de transmiterea unei gene anormale legata de cromozomul „X”.

Talasemie: boala hematologica (a sangelui) ereditara (cu transmitere de la o generatie la alta) in care organismul produce prea putina hemoglobina.

Traumatism local.


Necroza avasculara:
sau necroza aseptica reprezinta moartea unui tesut osos, cauzata de o intrerupere a circulatiei sangvine, ducand la un infarct osos. Traveele osoase ale osului mort nu se mai reinnoiesc si sfarsesc prin a se prabusi. Daca osteonecroza afecteaza o zona articulara, articulatia se deformeaza si devine dureroasa. O osteonecroza poate atinge toate articulatiile, in particular capul femural, cel al humerusului si condilul intern (extremitatea inferioara) a femurului.