Afectiuni probabile

Policitemie vera - Boala in care se produc un numar crescut de globule rosii in maduva osoasa. In aceasta boala sangele devine "ingrosat" din cauza multitudinii ce globule rosii. Numarul de globle albe si de plachete poate, de asemenea, fi crescut. Aceste celule in exces se pot depozita in splina, cauzand marirea de volum a acesteia. Numarul crescut de globule rosii sau plachete poate cauza tulburari de sangerare si pot forma cheaguri intravasculare. Acestea pot cauza tulburari grave de sanatate, de exemplu accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic.

Ciroza hepatica -
Afectiune a ficatului in care tesutul fibrotic inlocuieste tesutul hepatic sanatos si il impiedica sa functioneze normal. Ciroza apare dupa multi ani de inflamare a tesutului hepatic. Pe masura ce se devolta ciroza, testul fibrotic inconjoara celulele hepatice normale, determinand aspectul nodular. Testul hepatic nodular poate bloca sau inflama ductele biliare, ceea ce determina refluxul bilei in ficat si in circulatia sangvina. Tesutul fibrotic poate bloca, de asemenea, circulatia sangvina dinspre intestine spre ficat, determinand cresterea presiunii in sistemul venos portal. Aceasta complicatie, denumita hipertensiune portala, duce la acumularea lichidul ascitic in cavitatea abdominala, sangerarea vaselor largite din tractul digestiv si alte complicatii serioase.

Epilepsie -
Este un sindrom de suferinta cerebrala care se manifesta prin crize convulsive.

Intoxicatie cu monoxid de carbon - E cauzata de inhalarea monoxidului, un gaz insipid, inodor, incolor, provenind din arderea incompleta a unor gaze. Se poate acumula in zone inchise sau semi-inchise, cum ar fi: masini, case, cladiri. Daca se acumuleaza o cantitate prea mare de monoxid, acesta poate deveni mortal.