Afectiuni probabile

Tumora cerebrala: tumora la nivelul creierului.

Tumora medulara:
tumora localizata la nivelul maduvii spinarii.

Scleroza multipla:
afectiune neurologica cronica care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Scleroza multipla poate provoca dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere, de echilibru, ale sensibilitatii si tulburari ale functiilor mentale.

Anemie pernicioasa: cunoscuta si ca anemia Biermer, este o forma de anemie megaloblastica datorata deficitului de vitamina B12 prin deficit de absorbtie a acesteia. Termenul de anemie pernicioasa se refera doar la acea forma de anemie macromegaloblastica cauzata de prezenta anticorpilor anti-factor intrinsec Castle, care duce la atrofie gastrica (disparitia celulelor parietale). Vitamina B12, formeaza la nivel gastric un complex cu factorul intrisec, pentru a putea fi absorbita la nivel intestinal.

Mielita transversa: se prezinta ca o reactie inflamatorie a maduvei spinarii. Mielita transversa poate fi acuta, subacuta si cronica. Se manifesta fie ca un sindrom medular, fie ca o forma clinica medulara in cadrul unui sindrom de encefalomielita. De cele mai multe ori semnele sunt localizate strict la nivelul maduvei. Mielita transversa poate face parte din tabloul unor boli ca scleroza multipla, boala Devic, lupus eritematos sistemi , sarcoidoza, boli vasculare de colagen, sindromul Sjogren si boala Behcet.

Sifilis: boala cu transmitere sexuala (BTS), cauzata de o bacterie -Treponema pallidum. Daca nu este tratata in stadiul primar, boala evolueaza, afectand sistemul cardiovascular si cel nervos.

Ataxia Friedreich: boala degenerativa ereditara, ce afecteaza maduva spinarii. Boala lui Friedreich, desi foarte rara, este cea mai frecventa dintre degenerescentele spinocerebeloase (afectand maduva spinarii si creierul mic). Ea debuteaza, in general, la pubertate.