Afectiuni probabile

Pneumonie lobara - Afectiune inflamatorie a plamanului, limitata la un singur lob pulmonar.

Ruptura de apendice -
Ruptura peretelui apendicular, aparuta de obicei ca o complicatie a unei apendicite neglijate.

Boala inflamatorie pelvina -
Este o afectiune infectios-inflamatorie ce poate implica uterul, trompele uterine, ovarele si cavitatea pelvina si poate duce la aparitia abceselor tubo-ovariene.

Muscatura de Vaduva neagra -
Intepatura paianjanului vaduva neagra, poate produce o durere locala intensa, care dispare repede, fiind inlocuita de crampe musculare, dureri abdominale, dureri de cap, transpiratii si greturi.

Sarcina extrauterina rupta -
Sarcina ce se implanteaza in alta parte decat peretele uterin, si care se poate rupe, dand nastere uneori a complicatii grave: hemoragie, peritonita etc.

Peritonita infectioasa -
Infectia peritoneului (membrana conjunctiva care inveleste organele din abdomen).

Pancreatita -
Inflamatie acuta sau cronica a pancreasului. Are drept cauze principale alcoolismul si migratia calculilor in caile biliare. Criza este uneori declansata de o masa copioasa si cu alimente indigeste. Ea se traduce printr-o durere violenta si care rezista la calmante, durere amplasata in jumatatea superioara a abdomenului.

Tromboza mezenterica -
Obstructia arterei mezenterice printr-un tromb (cheag de sange). Artera mezenterica asigura irigatia sangvina a intestinului.

Anevrism disecant  -
Dilatare localizata a peretelui vascular, care predispune la ruptura intimei peretelui aortic si deci la disectie aortica. Apare de obicei in prima parte a aortei, pe fondul unei leziuni degenerative a stratului muscular al peretelui aortic.