Afectiuni probabile

Poliomielita - Poliomielita este o boala infecto-contagioasa sistemica, determinata de virusul poliomielitic, ce afecteaza primordial sistemul nervos central si determina uneori paralizii. Tabloul clinic poate varia de la manifestari nespecifice respiratorii sau digestive, pana la imbolnaviri severe, encefalite sau menigoencefalite cu paralizii si tulburari respiratorii.

Atrofie musculara spinala progresiva -
Sub aceasta denumire sunt incluse un grup de afectiuni neurologice in care se produce o atrofie progresiva a musculaturii datorata afectarii neuronilor motori din maduva spinarii.

Miastenia gravis - Este o disfunctie neuromusculara caracterizata in special prin slabiciune si oboseala musculara. Desi boala se dezvolta de obicei in timpul vietii adulte, debutul simptomelor poate avea loc la orice varsta. Afectiunea poate fi limitata la anumite grupe musculare, in special cele de la nivel ocular (miastenia gravis oculara) sau poate fi generalizata (miastenia gravis generalizata), aici fiind implicate mai multe grupuri musculare.
Majoritatea persoanelor cu miastenia gravis dezvolta slabiciunea si caderea pleoapelor (ptoza palpebrala), slabiciunea musculaturii globului ocular, ceea ce are ca rezultat aparitia vederii duble (diplopia) si oboseala musculara excesiva dupa activitati fizice. Caracteristicile suplimentare ale simptomatologiei bolii sunt slabiciunea musculaturii faciale, tulburari ale capacitatii de articulare a cuvintelor (dizartrie), tulburari ale capacitatii de mestecare si inghitire (disfagie) si slabiciune la nivelul muschilor din partea superioara a mainilor si picioarelor (slabiciune musculara proximala). De asemenea, in aproximativ 10% din cazuri, persoanele bolnave pot dezvolta complicatii potential amenintatoare de viata, datorita afectarii musculaturii respiratorii (criza miastenica).

Boala vasculara periferica -
Boala vasculara periferica reprezinta numele generic dat tuturor patologiilor cauzate de obstructia arterelor periferice si venelor importante, avand diverse etiologii: ateroscleroza, procese inflamatorii stenozante, emboli, tromboze. Rezultatul actiunii acestor factori asupra peretelui vascular este reprezentat de aparitia ischemiei acute si ulterior a celei cronice, cu localizare in special la nivelul membrelor inferioare.

Distrofie simpatica reflexa -
Este un sindrom clinic caracterizat prin durere si tumefactie, de obicei la extremitatile distale, acompaniate de instabilitate vasomotorie, modificari trofice cutanate si dezvoltarea rapida a demineralizarii osoase. Modul de aparitie al distrofiei simpatice reflexe este putin inteles si se considera ca este vorba de o anomalie in activitatea sistemului nervos simpatic consecutiva unui factor favorizant (traumatisme ca fracturile sau leziunile de zdrobire, infactul miocardic, accidentele vasculare cerebrale, leziunile nervilor periferici sau utilizarea unor medicamente cum ar fi barbituricele, antituberculoasele si, mai recent, ciclosporina administrata bolnavilor care au suferit un transplant renal).