Triciclic (antidepresor sau antidepresiv)

medicament antidepresor compus dintr-o molecula care contine trei cicluri alipite.

Indicatii si mod de administrare -
Antidepresoarele triciclice sunt indicate in tratamentul depresiilor endogene, fara cauze exterioare imediate (doliu, divort, de exemplu), a caror evolutie este treptata. Ele sunt administrate pe cale orala sau parenterala (injectie).

Contraindicatii - Este contraindicat sa se asocieze triciclicele cu alte antidepresoare, inhibitorii de monoaminoxidaza (I.M.A.O.). Mai mult, se evita sa fie prescrise in caz de stare deliranta sau halucinatorie, de tulburari cardiace, de glaucom sau de probleme cu prostata.

Efecte nedorite - Antidepresoarele triciclice au o actiune anticolinergica prin influenta lor asupra unui neurotransmitator, acetilcolina, care poate antrena o hipotensiune ortostatica (ameteli la ridicare si la pozitia in picioare), o constipatie, o retentie de o uscaciune a gurii si tulburari de acomodare vizuala. Alte tulburari care mai pot aparea sunt: cosmaruri, tulburari ale apetitului (bulimie), tulburari endocrine (disparitia fluxului menstrual) si sexuale (impotenta, imposibilitate de a ajunge la orgasm).
Sinonim: imipraminic.

Citeste si despre:

Din ce cauze apare haptefobia sau teama de a fi atins? Spray-urile nazale dau sau nu dependenta? Durerea cronica Teste alergologice Depresia postpartum (dupa nastere) Depresia la copil si adolescent Ginecomastia - hipertrofia glandei mamare la barbat Durerile cervicale Durerea in cancer Fibromialgia
Cere sfatul medicului ×