Reumatism

Orice afeetiune dureroasa, acuta sau de cele mai multe ori - cronica, care stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor.

Diferite tipuri de reumatism - In exprimarea curenta, dar si in limbajul medical, acest termen acopera boli foarte diverse. reumatismele pot fi impartite in 6 grupe principale:
- reumatismele infectioase sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa, de exemplu.
- reumatismele inflamatorii se observa, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele.
- Reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase.
- Reumatismele degenerative sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unor cauze mecanice (de exemplu un efort exagerat pentru a ridica o greutate, in caz de hernie discala), fie unei combinatii a acestor factori (sindromul de ingustare a canalului carpian).
- Atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele.
- Afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.

Citeste si despre:

Reumatismul articular acut

Cum sa ingrijim reumatismul cu tratamente naturiste

Bolile reumatice (reumatismul)

Reumatismele degenerative - artroza si spondiloza

Diferenta dintre artrita si reumatism

Pericolele reumatismului degenerativ si tratamente eficace ale bolii

Reumatismul abarticular: simptome, cauze si solutii de tratament

Solutia care te scapa de reumatism - Apitox Crema

Reumatismul articular acut si poliartrita reumatoida

Producerea si prevenirea reumatismelor degenerative ale membrelor (artroza membrelor)