Punte

proteza destinata sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti lipsa, fixata pe dintii naturali invecinati cu sectorul edentat.
Puntea ("bridge" in engleza) este fabricata plecand de la o amprenta a dintilor, lipita apoi de dintii sanatosi adiacenti prin intermediul coroanelor. Puntea poate fi din metal (aliaj cu aur, de exemplu) sau mai estetica, din ceramica, montata pe o armatura metalica (pentru dintii vizibili). O punte care se numeste "completa" poate cuprinde mai mult de 12 dinti pe o singura arcada.
Rolul unei punti este de a restabili masticatia, fonatia si estetica. Atunci cand este bine executata, integrarea ei in gura este perfecta.

Citeste si despre:

Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre puntile dentare Coroanele si puntile dentare - avantaje si dezavantaje Coroane de portelan - Intrebari frecvente despre coroanele din portelan Canalul Radicular - Intrebari frecvente referitoare la tratamentul canalului radicular Tartrul si detartrajul Totul despre implantul dentar Cat timp poate dura un tratament cu implanturi dentare Importanta pastrarii integritatii arcadelor dentare Sensibilitatea excesiva a dintilor poate fi prevenita! Coroanele de portelan