Prostatita cronica

Este o infectie cronica a parenchimului prostatic provocata de prezenta microabceselor si a unei inflamatii importante a prostatei. Ea este favorizata de o prostatita acuta insuficient tratata, de prostatitele acute recidivante, dar si de o ingustare a uretrei sau de un adenom al prostatei.

simptome si semne -prostatita cronica antreneaza numeroase semne functionale: dureri perineaIe, arsuri la mictiune, scurgere uretrala, dureri la ejaculare, scadere a potentei sexuale, chiar tulburari psihice declansate de cronicitatea tulburarilor. Evolutia unei prostatite cronice se face, de cele mai multe ori, in pusee infectioase succesive.

tratament - tratamentul este dificil si uneori deceptionant, el consta in prescrierea de antibiotic timp de mai multe saptamani, si in mod repetat, cu scopul de a steriliza focarele microbiene intraprostatice. Acestea sunt totusi dificil de eradicat. Pentru a evita recidivele, este recomandabil sa se evite alimentele condimentate si alcoolul.

Citeste si despre:

Adenomul de prostata Prostatita - inflamatia prostatei Modificarile prostatei dupa varsta de 40 de ani Cum tratam corect prostatita acuta Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase? Bolile renale cronice Prostata si problemele ei Cancerul de prostata Cum puteti sa preveniti boala cronica de rinichi Hiperplazia benigna a prostatei: cauze, simptome, tratament