Priapism

erectie peniana independenta de orice libido, dureroasa, cu durata de cel putin doua ore si care nu ajunge la ejaculare.
Priapismul este cauzat de o insuficienta a drenarii sangelui care umple corpii cavernosi, mentinand penisul in erectie. priapismul poate fi cauzat de diferiti factori, psihici, medicamentosi (heparina, unele neuroleptice), de injectarea intravenoasa a unei prea mari doze de medicamente destinate provocarii unei erectii (cum se poate intampla in cursul tratamentului unei impotente) sau de unele boli (leucemie, cancer, insuficienta renala etc.). Spre deosebire, ceea ce se intampla in cazul unei erectii fiziologice, glandul nu este umflat si ramane moale.

tratament - Acesta constituie o urgenta, deoarece priapismul poate antrena o impotenta definitiva prin fibroza corpilor cavernosi, care-si pierd elasticitatea. tratamentul consta in injectarea de medicamente care sa permita o vasodilatatie locala in corpii intracavernosi, in evacuarea prin punctie a sangelui care s-a acumulat aici sau in realizarea pe cale chirurgicala a unei comunicari intre corpii cavernosi si sistemul venos penian.

Citeste si despre:

Priapismul (Disfunctie erectila) Tipuri de priapism (erectie involuntara) si tratamentul acestora Tulburari de erectie Tulburarea hipoactiva a dorintei sexuale Totul despre impotenta Boli ale aparatului genital masculin - generalitati Disfunctia erectila Afectiuni ale aparatului genital masculin Teste pentru probleme de erectie 10 afectiuni sexuale neobisnuite
Cere sfatul medicului ×