Pesticid

Produs mineral sau organic (saruri de cupru, de arsen, acid sulfuric etc.), destinat sa protejeze oamenii, animalele sau plantele impotriva diferitilor flageli (germeni, paraziti, animale daunatoare) distrugandu-i.
Este vorba, dupa caz, de insecticid, erbicid, fungicid, nematocid (produs care distruge viermii), raticid etc. pesticidele pot fi responsabile de intoxicatii prin inhalare, prin contact cutanat sau prin ingestie. Este important deci sa se respecte strict modul de utilizare si sa fie pastrate in locuri care nu sunt la indemana copiilor.

Citeste si despre:

Pesticidele pot creste riscul de autism? Cum sa ai o sarcina sanatoasa: invata sa te feresti de substantele toxice! Adevarul despre carnea de peste: cat de sanatoasa este pentru organism Chimicalele din haine care iti pun sanatatea in pericol Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Cele mai toxice spatii din interiorul casei 40 de modalitati prin care puteti utiliza otetul Cum si de ce se sinucid oamenii Ce trebuie sa stim despre alimentele organice / bio Pestele ca aliment: beneficii si riscuri