Mixedem

Infiltratie cutanata care antreneaza o umflare a fetei si membrelor, fiind caracteristica hipotiroidiei (micsorarea activitatii glandei tiroide).
Mixedemul este un edem tare si elastic, care trebuie sa fie deosebit de edemul moale care provine din retentiile hidrice ale insuficientei cardiace, renale sau hepatice. Un mixedem survine adesea la nou-nascut, mult mai frecvent la femeile cuprinse intre 30 si 50 ani.

Citeste si despre:

Alimentatia in hipotiroidism Cauzele necunoscute ale cresterii in greutate Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Hiperhidroza - transpiratia excesiva Sindromul ascitic (acumularea de lichid in abdomen) Boala Basedow Graves (gusa exoftalmica) Hipertiroidismul Paracenteza Analiza hormonilor (hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal)