Macerare

In cazul macerarii, planta (de exemplu), va fi mentinuta un timp mai indelungat (dar maxim 8 ore) in contact cu un solvent sau dizolvant (in mod normal, apa la temperatura camerei). Vasul in care se va macera planta va fi agitat din cand in cand. Dupa ce s-a obtinut maceratia, se va strecura, iar daca nu se va consuma in scurt timp, se va pastra la rece maxim 24 de ore. Prin macerare se obtin vinuri, tincturi, oteturi medicinale.

Citeste si despre:

Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor Plantele medicinale in terapiile alternative Ciuperca piciorului - generalitati Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara Afectiuni ale parului si tratamentele corespunzatoare Remedii naturiste pentru astm Alimentatia si tratamentul adjuvant in caz de raceala sau gripa Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii Cura cu cirese: efecte remarcabile! HALLUX-VALGUS (monturi)