Inhibitor al enzimei de conversie

medicament capabil sa blovheze actiunea enzimei care transforma angiotensina I (proteina prezenta in sange) inactiva, intr-o forma activa, angiotensina II.

Indicatii - inhibitorii enzimei de conversie, sau I.E.C. sunt utilizati in tratamentul hipertensiunii arteriale si al insuficientei cardiace. Recent, a fost pusa in evidenta importanta lor ca protector in urmarile unui infarct miocardic.

Contraindicatii si mod de administrare - Aceste medicamente sunt contraindicate in caz de alergie la produs si in caz de sarcina. Administrarea este orala, asociata uneori cu prescrierea unui diuretic, ceea ce presupune o supraveghere a functiei renale.

Efecte nedorite - Acestea sunt in principal ameteli, dureri de cap, o oboseala, o tuse; mai rar, greturi, o diaree, palpitatii, reactii alergice, o scadere brusca a tensiunii arteriale, o insuficienta renala, care pot impune reducerea dozelor sau oprirea luarii medicamentului.

Citeste si despre:

Studiul Clinic ONTARGET Sindromul coronarian acut Sindromul Alport Insuficienta mitrala – regurgitare mitrala Polineuropatia cronica inflamatorie Miocardita Fenomenul Raynaud Nefropatia diabetica Durerea musculara sau mialgia Bolile renale cronice