Hipoacuzie de transmisie

Este vorba de o diminuare a acuitatii auditive din cauza unei atingeri a conductului auditiv extern, a urechii externe sau a urechii medii (care contine oscioarele).

Cauze si simptome - Cauzele unei hipoacuzii de transmisie sunt mai ales otitele cronice, care pot afecta timpanul si/sau oscioarele, si otospongiozele (unul dintre oscioare, scarita, vibreaza din ce in ce mai putin pana devine imobil). otitele acute afecteaza mai ales copiii, iar otospongioza, femeile.

tratament - tratamentul otitei acute, bazat pe medicamente antibiotice, este uneori insotit de o paracenteza. In caz de otita medie acuta recidivanta, tratamentul poate cuprinde o ablatie a vegetatiilor (adenoidectomie), chiar plasarea unui aerator transtimpanic (yoyo). In alte cazuri, tratamentul este adesea chirurgical repararea timpanului si/sau a oscioarelor pentru otitele cronice sau inlocuirea scaritei printr-o proteza in caz de otospongioza, sub anestezie generala si cu ajutorul unui microscop (microchirurgie).

Citeste si despre:

Hipoacuzia (auz slab) la copil Implantul cohlear - electrozi la nivelul urechii interne Otoscleroza Teste auditive (audiometria) Surditatea - Pierderea auzului Tulburarile de auz Aud, dar nu inteleg. Ce fac? Genetica Meningita - cauze, simptome, tratament Tratamentul afectiunilor auditive