Epidermoliza buloasa

Orice afectiune cutanata caracterizata printr-o tendinta cronica la formarea de bule (basicute). Epidermolizele buloase pot fi dobandite, manifestandu-se atunci la adult, sau ereditare, manifestandu-se la nou-nascut sau la copil, in acest caz. Ele se manifesta prin aparitia de bule continand un lichid limpede sau uneori cu sange; localizate in anumite parti sau generalizate pe tot corpul, acestea pot afecta gura. Evolutia lor depinde de la caz la caz, aceasta boala putand cand sa nu fie caracterizata decat prin cateva bule pe maini si pe picioare, cand sa provoace bule diseminate susceptibile sa apara chiar de la nastere si sa ameninte viata copilului. In formele dobandite, se impune cercetarea unei boli generale: colita, limfom, disglobulinemie, amiloidoza sau conectivita.

tratament - Nu exista un tratament curativ cu adevarat eficace al epidermolizelor buloase. Totusi, un tratament preventiv (suprimarea sporturilor violente) si simptomatic (dezinfectia bulelor) este necesar. Este recomandat parintilor unui copil atins de epidermoliza buloasa ereditara sa recurga la sfatul genetic al unui specialist daca doresc sa mai aiba alti copii.

Citeste si despre:

Modificarea contractului cadru 2008-2009 PROIECT HOTARARE pentru aprobarea Contractului-cadru 2009 Contract cadru 2009 Stricturile esofagiene benigne SaFrina s-a intalnit cu publicul clujean! Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Boli de piele autoimune Boala Hailey-Hailey Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti Reactii ale pielii cauzate de plante
Cere sfatul medicului ×