Bufeu de caldura

Senzatie de caldura subita si trecatoare (care nu dureaza decat 1-2 minute) resimtita pe fata, gat si torace, insotita de transpiratii si de frisoane. Bufeurile de caldura constituie intotdeauna semnele unei modificari a activitatii hormonale. Cel mai des, ele sunt consecutive unei diminuari a productiei de estrogeni in timpul menopauzei. Uneori, ele survin dupa o histerectomie totala cu castrare (ablatia ambelor ovare). Bufeurile sunt favorizate de emotii si de schimbarile temperaturii exterioare. Aparitia lor este imprevizibila si incontrolabila, iar intensitatea lor variabila.
Tratamentul bufeurilor de caldura consecutive menopauzei sau castrarii chirurgicale se bazeaza pe hormonoterapia substitutiva. Unele medicamente neuroleptice pot fi utilizate daca sunt contraindicati hormonii.

Citeste si despre:

Neplacerile sanatatii declansate de caldura Miliaria - Alergia (eruptia) cauzata de caldura Bolile induse de caldura Pericolele valurilor de caldura Eruptia cutanata cauzata de caldura Intoleranta la caldura: simptome, cauze si tratament Urgente determinate de caldura - hipertermia Ce afectiuni ne fac intoleranti la caldura Ingrijirea parului toamna Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta