Alveolita pulmonara

Inflamatie a alveolelor pulmonare

Cauze - Dupa cauza lor, se disting mai multe tipuri de alveolita pulmonara. O alveolita de origine infectioasa cazul cel mai frecvent - este numita pneumopatie bacteriana. Unele alergene respiratorii (dejectii de pasari, mucegaiuri de fan etc.) Sunt responsabile de o alveolita numita pneumopatie de hipersensibilitate, numita de asemenea si boala crescatorilor de pasari. Alveolita fibrozanta este o boala de cauza necunoscuta, probabil autoimuna, cu interventia posibila a factorilor genetici. Alveolita radica, inflamatie cauzata de expunerea la radiatii, este o complicatie rara a radioterapiei cancerelor de plaman sau de san.

Simptome si diagnostic - Alveolita antreneaza cel mai des tulburari respiratorii (gafaiala la efort si tuse uscata). Clinic, alveolita se traduce prin raluri localizate la auscultare si printr-o reducere a capacitatii respiratorii. In caz de alveolita alergica, suprimarea alergenului raspunzator de boala este indispensabila si poate antrena ea singura vindecarea.

Citeste si despre:

Edemul pulmonar Azbestoza sau fibroza pulmonara cauzata de azbest Fibroza pulmonara Totul despre cancerul pulmonar Emfizemul pulmonar Pneumonita de hipersensibilitate - o boala pulmonara interstitiala speciala Cancerul pulmonar non-microcelular Cancerul pulmonar non-microcelular Secretiile nazale negre, semn al cancerului pulmonar