Algie faciala

Durere a fetei. Se disting doua tipuri principale ale algiei faciale.
- Algia vasculara a fetei, cauzata de o anomalie in functionarea vaselor, se manifesta printr-o durere intensa care afecteaza jumatatea fetei, cel mai adesea in spatele ochiului, insotita de o roseata cutanata, de o lacrimare si de o scurgere nazala, pe aceeasi parte. Evolutia se face in crize de 30 minute pana la cateva ore, pe durata unei perioade care poate ajunge de la 5 zile la mai multe luni.
- nevralgia de trigemen, cauzata uneori de o boala neurologica (scleroza in placi), dar cel mai adesea fara cauza cunoscuta, se manifesta printr-o durere deosebit de intensa, cu durata de 1 sau 2 minute, localizata de o singura parte a fetei. Ea este declansata prin excitarea unei zone cutanate numita "zona tragaci". Crizele dureaza cateva zile, chiar cateva saptamani.

Tratament
- Tratamentul algiilor faciale cuprinde indeosebi utilizarea analgezicelor obisnuite (paracetamol) sau a antidepresivelor (amitriptilina). In cazul nevralgiei de trigemen, daca aceste analgezice se dovedesc insuficiente, se prescriu betablocante (propranolol) sau antiepileptice (carmabazepina). In caz de esec, poate fi efectuata o interventie chirurgicala asupra nervului trigemen.

Citeste si despre:

Ticurile faciale Afectiunile care provoaca durere faciala Liftingul facial (ritidectomie) Fractura faciala Proceduri cosmetice: liftingul facial Paralizia Bell (paralizia faciala periferica) Beneficiile masajului facial Cauzele amortelii faciale Informatii esentiale despre liftingul facial In ce consta microdermabraziunea faciala?
Cere sfatul medicului ×