ce vaccin se face la 4 ani?

Vaccinuri si vaccinari Preventie difterie Profilaxia haemophilus influenzae Preventia poliomielitei
+1
Vezi toate grupurile

Postata de azucena cu 13 ani in urma.

Potrivit noii scheme de vaccinare,copiii care n-au fost vaccinati la varsta de 2 ani,sunt imunizati la 4 ani.Ce vaccin trebuie sa faca?Dintre Tetraxim si Pentaxim care este mai bun?

Adauga raspuns

Raspunsuri (45)

Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Schema Ministerului Sănătăţii nu prevede vaccinări la vârsta de 4 ani .
La vârsta de 3 ani si jumătate,respectiv la 30 - 35 luni se prevede :
DTP ( rapel II ) Antidifteric , antitetanic , antipertusis
La întrbarea d-vs, care vaccin este mai bun Tetraxim sau Pentaxim ?
Vă pot spune că ambele sunt făcute de acelasi laborator Pasteur ,cu o menţiune că Pentaximul are ceva în plus , o tulpină de Haemofilus influienze , care dă protecţie suplimentară contra meningitei .
In rest hotărâţi împreună cu medicul de familie .
Cu sănătate Dr. Emil otesteanu

Raspunde
 
0
 
Advertisement
denisa72

acum 13 ani

cu tot respectul dar ce schema a MINISTERULUI SANATATII O STITI?
EU O CUNOSC PE ACEASTA
-Noua schema de vaccinare pentru copii

Ministerul Sanatatii a introdus o noua schema de vaccinare in acest an inlocuind o schema care s-a aplicat timp de 10 ani.

Conform acestei scheme se introduce vaccinarea fetitelor de 10 ani contra cancerului de col uterin (vaccinare pentru HPV, virusul papiloma uman) si se inlocuieste vaccinarea orala anti poliomielita cu vaccin injectabil inclus intr-un vaccin polivalent. Vaccinul DTPa se va face la varsta de 4 ani, apoi dT la 14 ani, urmand rapeluri la intervale de 10 ani.

Vaccinuri obligatorii pentru copii:
A) In maternitate: in prima zi de viata HB-VAX DNA (pentru hepatita B), din a patra zi pana la a saptea BCG (bacil Calmette-Guerin, pentru tuberculoza) ; vaccinarea in maternitate se face numai la nou-nascutii cu o greutate de peste 2500 grame.

B) La varsta de doua luni se vaccineaza DTPa (difterie, tetanos, pertusis acelular), IPV (vaccin injectabil pentru poliomielita) si AHB (pentru hepatita B).

Varianta in schema de la stat TETRAXIM (DTPa si IPV) si HB-VAX DNA, deci doua intepaturi.
La aceasta varsta se poate vaccina optional pentru Haemophilus Influenzae tip B, vaccinul ActHIB fiind oarecum subventionat de stat, ac***a un pret de numai 100 RON. ActHIB se poate amesteca in TETRAXIM. Alte variante sunt : INFANRIX-HEXA (contine cele sase vaccinuri pentru aceasta varsta, deci necesita o singura intepatura) sau PENTAXIM/PENTACTHIB (DTPa, IPV, HIB) si HB- VAX DNA, deci doua intepaturi.

C) La varsta de patru luni se vaccineaza DTPa si IPV, prin TETRAXIM. Daca se vaccineaza si anti-HIB (optional) se poate opta pentru PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX (DTPa, IPV, HIB).

D) La varsta de sase luni se vaccineaza DTPa, IPV si AHB, deci TETRAXIM si HB- VAX DNA (doua intepaturi) sau, daca se inlude si HIB, PENTAXIM/PENTACTHIB si HB-VAX DNA (doua intepaturi) sau INFANRIX-HEXA (o singura intepatura).

E) La varsta de un an se vaccineaza DTPa si IPV prin TETRAXIM. Daca se include si anti-HIB, se poate asocia Act-HIB (doua intepaturi) sau, cu o singura intepatura, PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX.
La varsta de un an se face prima doza de ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion) sau se poate opta pentru PRIORIX, sau se va face la varsta de 13 luni. Pentru copiii care traiesc in colectivitati se poate vaccina incepand cu varsta de noua luni.

F) La varsta de patru ani se vaccineaza DTPa (pentru difterie, tetanos, pertusis acelular). Se va continua cu rapel la fiecare 10 ani cu dT incepand de la varsta de 14 ani.

Raspunde
 
0
 
azucena

acum 13 ani

Va multumesc frumos.Totusi,in conditiile in care copiii nu au fost vaccinati la varsta de 3 ani,3 ani si jumatate pentru ca nu am fost anuntati,cand se pot vaccina?

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Medicul de familie sau medicul pediatru , care trebuie să aibă evidenţa vaccinărilor chiar de la nasterea copilului d-voastră în fisa copilului , (inclusiv perioada în care nu s-au făcut ) vă pot programa în intervalul de pauză 4 - 7 ani vaccinările neefectuate .
Chiar dacă a ţi neglijat , problema trebuie rezolvată , în interesul copilului care trebuie să fie pregătit pentru viaţă.( mai ales acum si în viitor cu posibilităţile de a călători pe oricare continent ).
Cu sănătate dr. Emil Otesteanu

Raspunde
 
0
 
ionita veronica

acum 13 ani

am aceeasi problema.noi am facut toate vaccinurile cumparate.am nascut prematur si asa mi sa recomandat din maternitate.am intrebat medicul pediatru cand urmeaza sa fie vaccinat ,copilul avind acum 3 ani si 5 luni.,si mi sa raspuns ca la 4 ani .care este schema pana la urma ca numai inteleg nimik.

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună ziua ,pentru amândouă mamele ,
Fişa de urmărire a cresterii si desvoltării fiecărui copil se afllă la medicul pediatru sau medicul de familie.In aceasta sunt înregistrate si vaccinările efectuate conf schemei Ministerului Sănătăţii elaborată după directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii(OMS ).
Această schemă mai poate uneori suferi modificări în funcţie de evoluţia morbidităţii generale . Deci medicul pediatru ştie ; Tot domnia sa ştie să reprogrameze pe cei amânaţi din diverse motive .personale sau de boală
Cu sănătate Dr. Emil Otesteanu.
Chiar atunci când faceti vaccinări în altă parte,aduceti adeverinţa la unitatea sanitară de care aparţineţi ,pentru a fi consemnată în fisa copilului.
Vaccinările ,conf.directivelor OMS sunt obligatorii pentru toate ţările, fiecare făcând eforturi pentru a le asigura gratuit. Germania ,Franţa, Belgia .,Austria etc asigură grtuitate în totalitate .
Oriunde va merge copilul ( la crese , grădiniţă ,şcoală, facultate sau călătorii pe alte continente ) va avea nevoie de dovada acestor vaccinări ,poate şi de altele în plus.
Toate aceste motive mă determină să îndrum toate mamele să urmeze această cale.

Raspunde
 
2
 
Ionescu

acum 13 ani

Un scurt comentariu cu privire la "obligativitate":
Vaccinarile NU sunt deloc obligatorii, ceea ce spune OMS sunt NUMAI recomandari.
Vaccinarea poate fi refuzata de oricine in baza articolului 13 din Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 privind drepturile pacientului. Deci nu exista o baza legala conform careia cineva sa fie vaccinat impotriva dorintei sale si nici ca sa i refuze cuiva scolarizarea copilului pe acest motiv (des se santajeaza mamele cu acest motiv dar exista persoane nevaccinate care nu au intampina nici un fel de probleme de genul acesta. Majoritatea copiilor medicilor homeopati spre exemplu nu sunt vaccinati sau cel putin nu cu toate...)
Nu o sa gasiti in intreaga lume un medic homepat intelept care sa-si vaccineze copii (oare de ce ??)
In Germania foarte multi oameni fara studii medicale sunt informati despre inutilitatea si periculozitatea vaccinarilor si nu isi vaccineaza deloc copii. O lege care sa oblige pe cineva la vaccinat exista in Germania tot atat de putin ca in Romania iar OMS nu are nici o putere legislativa.

Introduceti in google "nu vaccinurilor" pt. a afla si partea cealalta a medaliei.

Raspunde
 
0
 
[email protected]

acum 13 ani

''''nu vaccinurilor impuse''''

Raspunde
 
0
 
gabi

acum 12 ani

Felicitari pentru comentariu.....!
Putini sunt cei care stiu cu adevarat ce inseamna vaccinurile si cat de periculoase pot fi...rog parintii sa se informeze pe cont propriu inainte sa ia o decizie cu privire la vaccinarea copiilor lor ... vor fi socati si speriati de ce pot afla... eu m-am ingrizit....Pana nu demult, habar nu aveam, mergeam pe mana ¨specialistilor¨si sustineam parerea lor, desi habar nu aveam de adevar si de consecintele posibile, am facut copilului meu toate vaccinurile posibile....
O intamlare nefericita a unei persoane cunoscute mie.... m-a trezit la realitate!!!!
INFORMATI-VA, NU IGNORATI!!!!!

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Ionescu, daca nu-ti vaccinezi copilul si iti face tetanos, nu te vad bine, pe bune.

Raspunde
 
2
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună seara , celor ce solicită date legate de vaccinări ,
1 Intraţi pe GOOGLE si Scrieţi : PROGRAMUL VACCINĂRILOR ÎN ROMÂNIA OBLI
Tastaţi pe cutare si va apare .VACCINĂRI OBLIGATORII CUPRINSE ÎN PNI (PLANUL NATIONAL DE IMUNIZĂRI )
Părinţii sunt cei ce hotărăsc pentru copii lor !
Nici un act medical (inclusiv intervenţii chirurgicale ) nu se poate face fără consimţământul persoanei sau aparţinătorilor,în anumite cazuri chiar scrise,ca responsabilitate la nevoie.
Nu există restricţii pentru a fi primiţi în colectivităţi sau instituţii a celor nevaccinaţi
Unele state de pe glob solicită dovadă de vacinare pentru cei ce solicită intrarea în tările lor.
OMS ( Organizaţia Mondială de Sănătate ) ajută Statele globului prin instrucţiuni si directive în probleme de îmbunătăţire a indicatorilor de sănătate a pop**aţiei si eradicarea epidemiilor şi bolilor cu extindere în masă.
Noi, doctorii medici si personalul medico-sanitar alături de cei ce iubesc starea de sănătate suntem în slujba Ministerului nostru şi a OMS:
Să ne ajutăm reciproc în realizarea acestui nobil scop. Dr Emil Otesteanu

Raspunde
 
2
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

PS. Citiţi vă rog în loc de OBLI..- obligatorii ( pe rândul 2 )
cutare--- căutare ( pe rândul 3 )
Otesteanu cu mulţumiri .

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Pentru Denisa, Bună seara ,
Aveti dreptate Ministerul Sănătăţii poate modifica de la un an la altul programul si schema de vaccinări aducând noi completări În funcţie de aspectele de morbiditate , de rezultatele unor cercetări în curs ,de unele recomandări ale OMS. asa cum si eu am mentionat cu ocazia altor răspunsuri anterioare . Nu am intrat în amănunte ci am căutat să răspund mai mult după schema standard a MS. Noua schemă detaliată o poate citi oricine care intră pe GOOGLE ,dar si aceasta va suferi modificări.
Vă felicit pentru documentaşia Dvs
Cu sănătate şi multumiri pentru colaborare. Dr. Emil Otesteanu

Raspunde
 
0
 
melania

acum 13 ani

fetita mea are 10 ani - vaccinuri: la maternitate, la 2 luni
la aceasta varsta se mai poate relua vaccinarea?

Raspunde
 
0
 
knegru

acum 13 ani

am si eu o intrebare?ce vaccin este bagat acum in clasa a 3-a(9-10ani)?si dk este obligatoriu?va multumesc anticipat pt.raspuns.

Raspunde
 
0
 
miha

acum 13 ani

am facut vaccinul de4 ani, iarcopilul meu nu s-a dat jos din pat de durere 2 zile, nici cand dormea noaptea nu se putea intorcea. Din ce cauza?

Raspunde
 
0
 
miky

acum 13 ani

te rog sa imi spui si mie referitor la vaccin ce s-a intamplat......e bine acum?ca urmeaza sa il facem si noi si imi este teama
te rog astept raspuns pe mail la mine
[email protected]

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună ziua,
Dacă s-a respectat programul national de vaccinări al Ministerului Sănătătii (modificat în ultimii ani în funcţie de evolutia mondială a morbiditătii ),
La vârsta de 4 ani copilul ar trebui să primească vaccinarea DTPa( difteric, tetanos , pertusis ) , medicul d-voastră are acest program.
Sănătate Dr. Emil otesteanu

Raspunde
 
0
 
miky

acum 13 ani

domnule doctor ce riscuri apar in urma acestui vaccin va rog mult astept un raspuns

Raspunde
 
0
 
Dr. Emil Otesteanu

acum 13 ani

Bună seara,
Vaccinarrea DTP de la 4 ani ( care vă interesează pe d-vs ) este una din etapele acestei vaccinări ,care a început din primele luni după nastere ., şi are rolul de a proteja copilul împotriva afecţiunilor respective .
Programul naţional de vaccinări al Ministerului Sănătăţii are o bază raţională şi este aplicat prin medicii de familie prin programări..
Părinţii sunt cei ce îşi asumă responsabilitatea faţă de respectarea sau refuzul acestor imunizări .( în cazul pe care-l puneţi în discuţie Diftreia , Tetanos , Pertusis adică tusea convulsivă ) .
Îmbolnăvirile , la orice vârstă , nu ţin seama de părerile noastre :Organizaţia Mondială a Sănătăţii , Ministerele Sănătăţii din fiecare ţară ,şi medicii au obligaţia de a face profilaxia .
Deci d-Voastră decideţi să lăsaţi organismul copilului să lupte singur împotriva posibilelor îmbolnăviri . .
Sănătate Dr. Emi Otesteanu

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 3
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ce vaccinuri sunt necesare adultilor Vaccinurile si sarcina SPUNE DA VACCINARII! Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Legislatia privind vaccinarile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×