Buna ziua!

Tulburari de limbaj

Postata de nasturica cu 12 ani in urma.

As vrea sa ma lamuresca cineva care ar putea fi cauza aparitiei balbaielii la un adult de 31 ani si ce medic specialist ar trebuii consultat. Partenerul meu urmeaza un tartament pt tensiunea arteriala cu tertensif si propaqnolul. Asta in urma unui spasm cerebral pe care l-a avut in luna noiembrie anul trecut. Tot atunci a fost efectuat s un tomograf care a iesit ok. Nu a avut niciun vas de sange spart. Insa uneori cand este obosit e se intampla sa se balbeie si sa nu -si poata controla balbaiala.
Astept raspuns,
Va multumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

Psih. Roxana Olaru

acum 12 ani

Buna ziua,

Sa inteleg ca in urma investigatiilor neurologice vi s-a spus ca nu are nici un fel de problema la nivel neurologic? Ati mai fost de atunci la medic? A vorbit cu medicul despre simptomele pe care le prezinta in prezent?

Raspunde
 
0
 
nasturica

acum 12 ani

Nu de atunci nu a mai fost la medic. Aceste simptome au aparut acum de curand.

Raspunde
 
0
 
Psih. Roxana Olaru

acum 12 ani

In acest caz un prim pas este sa mearga sa faca un consult neurologic. Daca in urma acelui consult nu se constata nici o cauza fizica, atunci va recomand sa apelati la suport psihologic. In cadrul centrului RoPsiho (www.ropsiho.ro) eu si colegele mele oferim programe complexe atat pentru cei cu afectiuni neurologice, cat si pentru cei cu nevoi psihologice.

Raspunde
 
0
 
nasturica

acum 12 ani

Va multumesc pt sfat!

Raspunde
 
0
 
Liviu

acum 12 ani

- Mecanismele precise care determina balbismul (balbaiala) nu sunt inca pe deplin intelese.

- Desi la un moment dat s-a considerat ca factorii psihogeni ar fi cauza majora a balbismului, acest tip este acum recunoscut la un numar mic de indivizi care se balbaie (desi persoanele cu balbism pot dezvolta probleme emotionale, aceste probleme apar ca rezultat al balbismului nu ca si cauza al acestuia)
- Balbismul psihogenic apare ocazional la persoane care prezinte o boala mintala sau la persoane care au experimentat stres mental sever sau anxietate.

- Exista o varietate de tratamente pentru balbism. Oricare dintre metode imbunatateste fluenta vorbirii, dar nu exista niciun tratament care sa vindece balbismul.

Citeste mai mult: //sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-limbaj/balbismul-balbaiala_64

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice Vertijul - tulburari de echilibru Tulburarile de personalitate Tulburari de spectru autist Tulburarile din spectrul neuropatiei auditive: de la diagnostic la tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua