Cum sa scap de anexitate ?

Psihologie si psihoterapie

Postata de STEFIDARIA cu 2 luni in urma.

Buna am o problema de
de vreo 1 an de zile am avut un accident de mașină am fost lovită la genunche mi sa pus o placa deoarece mi a fracturat genunchiul sunt tot timpul tristă plâng sunt foarte sensibila cad vb cu prietenele mele îmi e frica sa mă exprim simt că am emoții și nu îmi găsesc cuvintele și ma sperie acest lucru al. Am consultat un psihiatru și mi a dat un medicament escitalopram de 10mg și îmi este frica sa l iau deoarece nu am luat nici odată medicamente de la pshiatru menționez că eu locuiesc în Franța as vrea o părere daca e ok sa l iau pt așa ceva vă mulțumesc frumos și aștept mesajul dumneavoastră ( Am și frica de a mă exprima vb )

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Anxietatea este o afectiune foarte comuna, iar multe persoane trec prin ceea ce simti tu acum.

In primul rand, vrem sa stii ca medicamentele pentru tratarea anxietatii, precum escitalopramul, au fost testate intensiv si sunt considerate in general sigure. Ele pot fi foarte eficiente in combaterea simptomelor anxietatii, inclusiv a fricii de a te exprima. Oricum, e normal si perfect acceptabil sa ai emotii puternice si poate fi dificil sa gasesti cuvintele potrivite pentru a explica ce simti.

Frica de a lua medicamente pentru tratarea anxietatii este de asemenea comuna. Dar poate fi util sa tii cont de faptul ca acestea sunt prescrise pentru a te ajuta, nu pentru a te rani. Sa te educi cu privire la medicamentele pe care le iei poate fi o modalitate buna de a calma aceste temeri.

In al doilea rand, nu esti singura. Este posibil sa gasesti ajutor si sprijin de la prietenii si familie, dar si prin serviciile de consiliere disponibile in Franta. Consilierea poate fi un mod deosebit de eficient de a te ajuta sa te exprimi in mod liber si sa inveti cum sa gestionati emotiile puternice.

NU in ultimul rand, incercati tehnicile de auto-ajutorare sau ajutorarea personala ca parte a planului de gestionare a anxietatii. Acest lucru poate include exercitii de respiratie, meditatie, yoga, exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata.

Daca te intereseaza o videoconsultatie: https://sfatulmedicului.ro/consiliere-video

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie, https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/tulburarile-de-anxietate_5414
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/cauzele-care-determina-tulburarile-de-anxietate_16607
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446

Raspunde
 
0
 
Psih. Stefania Budacu

acum 2 luni

Bună ziua, medicația nu va ajuta la rezolvarea problemelor dumneavoastră de anxietate, ci doar le va ascunde sub preș – pentru un timp… După un timp, medicația nu va mai fi suficientă deoarece se va obișnui organismul și atunci va trebui să măriți dozele…
Vă recomand să vă adresați unui psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv-comportamentală.
Veți învăța modalități de adaptare, vă veți cunoaște mai bine și vă veți înțelege reacțiile și motivațiile din spatele reacțiilor pe care le aveți și a hotărârilor pe care le luați. Căutați un terapeut cu care să simțiți că rezonat și în care simțiți că puteți avea încredere, și în decurs de două trei luni, urmând terapia și făcând ceea ce vise recomandă, veți vedea îmbunătățiri!
Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
STEFIDARIA

acum 2 luni

Vă mulțumesc frumos pt răspuns o sa incerc sa caut un psihoterapeut aici în Franța

Raspunde
 
0
 
Psih. Stefania Budacu

acum 2 luni

Cu drag!
Căutați acolo, dar puteți căuta și în România, și să lucrați online.
Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum o luna

Bună! Îmi pare rău să aud despre dificultățile prin care treci. Accidentul și consecințele acestuia, combinate cu sentimentele de tristețe și anxietate, pot fi foarte copleșitoare. Este important să știi că nu ești singură și că există soluții pentru a te simți mai bine.

Referitor la tratamentul prescris: Escitalopramul este un medicament utilizat frecvent pentru tratarea anxietății și depresiei. Acesta aparține unei clase de medicamente numite inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), care funcționează prin creșterea nivelului de serotonină în creier, un neurotransmițător asociat cu starea de bine.

Dacă medicul psihiatru ți-a recomandat acest medicament, este probabil pentru că a considerat că beneficiile sale potențiale depășesc riscurile. Este normal să ai rețineri în a începe un nou tratament, mai ales dacă nu ai mai luat medicamente de acest gen înainte. Totuși, mulți oameni au găsit că astfel de medicamente pot fi de ajutor în gestionarea simptomelor de anxietate și depresie.

Recomandări:

Discută deschis cu medicul tău despre orice îngrijorare ai legată de medicament. Este important să ai o relație de încredere cu medicul și să te simți confortabilă să pui întrebări.

Urmează sfaturile medicului privind administrarea și monitorizarea tratamentului.

Continuă să explorezi alte forme de psihoterapie.

În final, este important să te ocupi de sănătatea ta emo''ionala cu aceeași grijă ca de cea fizică. Cu sprijinul potrivit, poți naviga prin aceste provocări și găsi modalități de a te simți mai bine.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cum pot gasi un psihoterapeut bun? Psihoterapeut Lavinia Stoian ne vorbeste despre cum iti revii dupa decesul unei persoane dragi De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog? Program national de asistenta medicala, psihologica si sociala a consumatorilor de droguri - 2009-2012 Exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua