Dureri mari la calcai

Oase si articulatii

Postata de membru233562 cu 10 ani in urma.

Buna ziua, pe data de 1 sept.2013 m-am sculat din pat cu o durere la calcaiul drept si de atunci in continuu s-a amplificat durerea pana in prezent 4.11.13. M-am adresat medicului reumatolog si mi-a spus ca 3-4 luni de zile sa nu fac nici o procedura electrica sau de alta natura, doar sa ma ung si sa iau antiinflamatoare, deoarece fusesem pana la sfarsitul lui sept. la bai. De o luna jumatate tot ma ung si iau antiinflamatoare, dar durerea persista si ma doare de parca calcaiul ar fracturat, impiedicandu-ma la un mers normal si afectandu-mi tendoanele si ligamentele de la intreg piciorul! Stie cineva cum se poate scapa de o astfel de durere acuta si reveni la un mers normal, fara dureri?

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

Dr Simona Gramada

acum 10 ani

Ati facut o radiografie? Se poate incerca o infiltratie locala cu un cortizonic .Doar medicul reumatolog va poate ajuta.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Medic SfatulMedicului

acum 10 ani

Ar fi bine sa purtati niste pernite calcaneene pentru a atenua presiunea pe calcai.

Raspunde
 
0
 
buna

acum 10 ani

Reumatismul nu apare de la o zi la alta.
Fractura trebuie sa aiba o cauza, nu poate sa apara fara cauza.
Ambele cauze sunt excluse. Injectiile cu cortizon ajuta la dureri dar va distruge organismul, este o mare p***ae facuta zilnic de medicina oarba.
Exista insa cauze pt. astfel de dureri la care medicina nici nu viseaza. Si anume sunt vase de sange blocate in care sangele nu mai curge bine inapoi catre partea superioasa si dau nastere la astfel de dureri. Se pot solutiona rapid cu un remediu homeopatic portrivit. In peste 80% din cazuri ajuta remediul Scilla maritima CH15, luat zilnic 1-2 ori mai multe zile. Trebuie vazut daca se amelioreaza sau nu. Doza este de o singura granula, care se suge. Un tub costa 6 lei, se da fara reteta la orice farmacie homeopata. Cunosc cel putin 30 de cazuri vindecate numai cu acest remediu si in general sunt femei.
Insa, ca orice remediu, nu functioneazala toti caci cauzele sunt diferite. Daca nu functioneaza mergeti la un medic homeopat inainte sa va stricati ficatul, rinichii si sangele cu medicamentele recomanadate de medicina alopata.

Raspunde
 
0
 
Dr. Marius Uscatu

acum 10 ani

Buna seara!
Cred ca va veti edifica asupra acestei probleme citind postarile mele
http://medlive.hotnews.ro/evita-medicii-diagnostic-pinteni-calcaneeni-sau-ciocuri-in-calcai-incorect-11-intrebari-raspunsuri.html
sau
http://www.youtube.com/watch?v=H81E6jrBYcs
Infiltratia cortizonica este o greseala catastrofala, deoarece conduce invariabil la ruptura (logica si fireasca) a tendonului calcaneean (arhaic, "" achilean"").
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raspunde
 
0
 
Marius

acum 10 ani

Buna ziua domnule Uscatu!
Doresc sa va solicit sfatul in privinta tratarii maladiei Haglund cu care am fost diagnosticat in urma cu cateva luni.
Mentionez ca am probleme la ambele calcaie, mai ales la cel drept. Am incercat sa minimizez cat se poate inflamatia : pantofii i-am schimbat cu unii mai comfortabili, aplic zilnic gheata la calcaie. Fac si exercitii de intindere a tendonului lui Ahile.
Dar nu ma pot opri din activitate deoarece conduc foarte des masina de serviciu (pe distante mari) si am si o activitate sportiva regulata pe care nu o pot amana (joc intr-un campionat de baschet). De fapt de la baschet mi se trag problemele la calcai. Am jucat un timp cu o pereche de bascheti care m-au cam strans si cu care am insistat crezand ca vor ceda.
De asemenea, consider ca tratamentele conservatoare nu ma mai pot ajuta, deoarece proeminentele sunt destul de mari. Posibil sa am nevoie de operatie. Si aici intervine partea complicata: am vazut ca operatia clasica implica "desprinderea" si apoi atasarea la loc a tendonului lui Ahile, ceea ce mi se pare foarte riscanta.
Ce as putea face in cazul meu? Este recomandata o interventie artroscopica?
As veni la dumneavoastra la control dar sunt tocmai din cealalta parte a tarii.
Va multumesc anticipat!

Raspunde
 
0
 
Dr. Marius Uscatu

acum 10 ani

Buna ziua!
Interventia chirurgicala mentionata de catre D-voastra este total impotriva logicii: nu rezolva adevarata problema, iar riscurile sunt de-ae dreptul incredibile....
Nu se poate vorbi despre o veritabila maladie Haglund, ci numai de un sindrom, adica un complex de simptome.
La originea suferintei sta o anumita conformatie particulara a calcaneului, care duce la conflictul posterior, agravat enorm de solicitarea sportiva.
Prin urmare, exista doar doua variante:
- reducerea DRASTICA a solicitarii fizice (exclus total jogging, basket, hand-ball, foot-ball, tenis etc) timp de 1-2-3 ani, pana la normalizarea simptomelor;
- daca, dupa aceasta perioada, exista o afectare obiectiva, se poate propune o interventie logica, si anume o osteotomie a calcaneului, care sa incerce re-pozitionarea acestuia (este evident ca o asemenea interventie este imposibil de practicat pe cale artroscopica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raspunde
 
0
 
Marius

acum 10 ani

Va multumesc de raspunsul incredibil de prompt.
Nu pot sa renunt la activitatea sportiva cum de asemenea nu pot renunta la condus (meseria mea implica deplasari lungi). In acest caz ce tratament imi puteti recomanda ca sa diminuez, cat de cat, durerea?
Nu as vrea sa ma speriati prea tare, dar continuand cu activitatea sportiva, care este cel mai mare risc? Ruptura tendonului ?
Va multumesc inca o data!

Raspunde
 
0
 
Dr. Marius Uscatu

acum 10 ani

Daca nu intelegeti necesitatea opririi imediate a sportului, tendonul se va dezinsera foarte repede, ceea ce constituie o catastrofa chirurgicala, urmata de nenumarate interventii, cu sanse minime de a mai practica sportul in viata.
Evident ca nu va obliga nimeni sa renuntati la sport, insa ar trebui sa va ganditi ce vi s-ar intampla intr-o tara ca USA, unde nerespectarea acestui consemn inseamna pierderea oricarei sanse de a primi decontarea interventiilor chirurgicale de catre casele de asigiurari, iar interventiile costa multe zeci de mii de dolarii, poate chiar sute de mii...
Pe de alta parte, efortul de diminuare artificiala a durerii (medicamente sau similar) este aberant si ilogic: durerea este numai un semnal clar ca trebuie sa opriti efortul. Indepartand artificial durerea, va auto-iluzionati ca puteti continua efortul sportiv, ceea ce duce invariabil si logic la ruperea tendonului (am avut zeci de cazuri similare, unde neglijarea sfatuilui de oprire a efortului sportiv a condus foarte rapid la ruperea tendonului, cu ani de operatii, chinuri si eforturi...).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raspunde
 
0
 
adina

acum 9 ani

Fiul meu s-a vindecat de durerea calcaielor cu un sumpliment de minerale si vitamine.

Raspunde
 
0
 
Dr. Marius Uscatu

acum 9 ani

Desigur, daca era vorba despre maladia Sever, ce apare la copilul supra-ponderal si/sau sportiv, suferinta dispare spontan, dupa 6-24 de luni, prin simpla evitare a eforturilor sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boala Paget a oaselor Boala oaselor fragile - osteogeneza imperfecta Protejarea articulatiilor in cazul artritei reumatoide Boli ale oaselor si tratamentul acestora

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×