Leziune demielinizanta?

Neuropatii Afectiuni neurologice

Postata de Utilizator11550938227 cu 5 ani in urma.

Buna ziua.
Recent, in urma unei dureri de cap, am facut un RMN cerebral, dar mai dureaza ceva timp pana un medic ma va putea diagnostica.
Aici sunt concluziile:
- Leziune demielinizanta unica parietal dreapta 3,9 mm, fara restrictie de difuzie.
- mic chist arahnoidian retrocerebelos paramedian dreapta de 12 x 6,2 / 22 mm

Ce poate insemna acea leziune?
Precizez ca am avut cateva episoade de 15-20 de tulburare a vederii acum aproximativ un an. Iar ultimul episod a fost in urma cu aproximativ 8-9 luni.
Sunt deja foarte speriat dupa ce am citit ca ar putea fi scleroza multipla.

Multumesc mult pentru ajutor!

Adauga raspuns

Raspunsuri (13)

Ramona

acum 2 ani

Buna, ai aflat pana la urma?

Raspunde
 
0
 
Ionut

acum 2 ani

Și la mine am găsit exact același rezultat nu știu ce poate însemna că la cum citești pe internet deja e ceva grav speram sa nu fie scleroza pentru ca sunt tânăr

Raspunde
 
0
 
Ionut

acum 2 ani

Și la mine același rezultat cu ameteli dureri de cap care nu mai trec și sunt tânăr abia a început viata frumoasa și uite primești un diagnostic de genul

Raspunde
 
0
 
OliviaLg

acum 2 ani

Buna Ionut ce ai rezolvat? Ai fost la doctor sa iti citeasca rez RMN? Eu am dureri de cap si trebuie sa imi fac si eu un Rmn si mi e tare teama de rezultat:(

Raspunde
 
0
 
Roxana

acum un an

Buna, este cineva care imi poate spune ce diagnostic a primit? Sunt foarte interesata deoarece si eu am aceste leziuni si nu am nici un diagnostic pana in prezent. Mulțumesc!

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1487227194

acum un an

Bună Roxana,poți sa mi spui te rog dacă ai rezolvat ? Sunt și ei în aceasta situatie

Raspunde
 
0
 
Roxana

acum un an

Eu am repetat RMN-ul cu substanța de contrast si mi-au iesit aceleași doua leziuni demielinizante. Dr a zis ca deși am aceste leziuni, el crede ca nu am scleroza multipla,dar nici nu o exclude. Asa ca vrea sa mai astept pana mai apar alte simptome si sa repet RMN-ul la 6 luni.
Ma linistit cand mi-a zis, chiar de ar fi scleroza multipla, acum sunt atat de multe medicamente care țin aceasta boala sub control si prelungește si îmbunătățește mult viata. Intra pe Facebook pe grupul Multiple Sclerozis Support Grup,daca stii engleza. Daca nu, Scleroza Multipla România.
Sănătate

Raspunde
 
0
 
Roxana

acum un an

Daca vrei sa vbim mai multe

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1487227194

acum un an

Sigur.Multumesc. îmi trimiți sms and poți site sun eu 072***

Raspunde
 
0
 
Utilizator11550938227

acum un an

Salut. Revin dupa mult timp cu o actualizare.
Am fost calmat la acel moment de medic care mi-a spus ca o singura leziune (sau chiar daca ar fi doar cateva) nu au neaparat o semnificatie.
Am mai facut de atunci inca doua RMN-uri (la intervale mari de timp) in care nici macar nu a mai fost specificata acea leziune. In orice caz, alte leziuni nu au aparut.
Episoadele de tulburare a vederii ar fi putut fi cauzate si de anumite deficiente. Am mai avut un singur episod de atunci.

Iar chistul a ramas la fel, fara nicio modificare.

Raspunde
 
0
 
Romy

acum 4 luni

Buna! Ce simptome ai avut inainte sa faci RMN cat timp...etc.... si cum te simti acum? Ce zice medicul? Ai primit tratament? Ma intereseaza tot ce tine de simptome de leziune si de schimbarilede atunci pana in momentul de fata. Si eu ma confrunt cu o posibila leziune aubcorticala dar am niste simptome basoale si nu stiu unde sa le pun. Multumesc frumos!

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp324289

acum 3 saptamani

Buna ziua.
Fetita mea de 3 anișori are epilepsie de la 7 săptămâni, în urma unui RMN facut recent a iesiit ca are câteva leziuni demienilizante milimetric nespecific,, adenoidita cronica,, contact neuro-vascular ponto -cerebelos stâng.

Raspunde
 
0
 
SfatulMedicului

acum 3 saptamani

Buna ziua,

Fiica dumneavoastra are epilepsie de la o varsta foarte frageda. RMN-ul a dezvaluit unele afectiuni: leziuni demielinizante nespecifice, care indica distrugerea stratului de mielina al nervilor (care ajuta la transmiterea semnalelor electrice prin nervi), adenoidita cronica, care este o inflamatie a adenoidelor ce poate provoca dificultati de respiratie sau de somn, precum si un contact neuro-vascular ponto-cerebelos stang, care sugereaza o interactiune intre un vas de sange si nervul din acea zona, creatand posibili compresiuni sau iritatii.

Toate acestea pot fi factori care contribuie la epilepsia fiicei dumneavoastra. Este important sa discutati cu medicul sau neurologul pentru a intelege mai bine aceste rezultate si pentru a determina cel mai bun tratament pentru fiica dumneavoastra.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/ce-ar-trebui-sa-stii-despre-epilepsia-dobandita-in-copilarie_18269
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/epilepsia-cauze-simptome-tratament_310
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/ce-declanseaza-o-criza-de-epilepsiei_19832

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Durerea neuropata Tulburarile din spectrul neuropatiei auditive: de la diagnostic la tratament Sindromul Guillain Barre Polineuropatia alcoolica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua