Măduva osoasă hipocelulara?

Investigatii

Postata de Utilizator11709903312 cu 2 luni in urma.

Buna ziua!
Tatăl meu are următorul rezultat al biopsiei : Fragment biopsic osteromedular cu celularitate totala 10-15%
Măduva osoasă hipocelulara,prezintă mici parcele reprezentate de eritroblasti normoblastici și precursori granulocitari Cu faza de maturație păstrată.
Raport M/E =3/1. Plasmocite frecvente izolate. Megakariocite disperate cu densitate de 2/camp ob 40x. Fără mielofibroza . Trabecule osoase normale.
Concluzie: măduva osoasă hipocelulara

Menționez că are cancer de prostată, a făcut 39 ședințe de radioterapie, acum au pus și diagnosticul de ganglioni limfatici intrapelvieni maligni c77.5.
Va rog daca îmi puteți spune în limbaj comun rezultatul biopsiei osteomedulara. Cat este de grav? Este anemie sau tot cancer?
Va mulțumesc anticipat pentru raspunsuri

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Rezultatul biopsiei medulare indica faptul ca maduva osoasa a tatalui dumneavoastra este "hipocelulara", ceea ce inseamna ca numarul celulelor din maduva osoasa este redus.

Acest lucru poate fi cauzat de o serie de conditii, inclusiv cancerul, dar si de anemie sau alte afectiuni hematologice.

Faptul ca raportul M/E este de 3/1 si ca sunt prezente plasmocite frecvente izolate si megakariocite disperate sugereaza ca maduva osoasa inca produce unele celule sanguine, dar posibil nu in numarul sau la rata necesara.

Nu se indica existenta unor celule canceroase in maduva osoasa, desi acest lucru nu exclude posibilitatea ca cancerul sa se fi raspandit acolo, mai ales tinand cont de diagnosticul de ganglioni limfatici intrapelvieni maligni.

Cat despre gravitatea situatiei, aceasta depinde de o serie de factori, inclusiv de starea generala de sanatate a tatalui dumneavoastra, de raspunsul la tratamentele pe care le-a avut pana acum si de modul in care boala lui progreseaza.

Totusi, faptul ca tatalui dumneavoastra i s-a diagnosticat deja un cancer de prostata si ganglioni limfatici maligni ar putea sugera ca este mai probabil ca simptomele sale sa fie legate de cancer decat de anemie.

Dar, din nou, acest lucru ar trebui confirmat de medic.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:
www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cancer-al-organelor-genitale/cancerul-de-prostata-cea-mai-frecventa-forma-de-cancer-in-randul-barbati_17511
sfatulmedicului.ro/Cancer/optiuni-terapeutice-pentru-cancerul-de-prostata_11278


Multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Utilizator11709903312

acum 2 luni

Dispersate*

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Metoda de investigare prin videocapsula endoscopica Investigatii ale functiei pulmonare 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet Investigatii cardiologice de rutina Investigatii precise - RMN si CT - diferente, cand si de ce se fac?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua