Cum pot ameliora intoxicarea cu detartrant?

Intoxicatii

Postata de Sebastian cu 6 luni in urma.

Am dorit sa curat vasul de toaleta cu detartrant și am exagerat în volum punând prea mult. Am inhalat deci o doza substanțială de detartrant și mi s a făcut. De mai bine de o ora stau afara și tușesc încontinuu. După mai multe spalaturi pe fata mi am mai revenit. Alte recomandări? Mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 6 luni

Buna ziua,

Daca ati inhalat o cantitate mare de detartrant si inca resimtiti efectele, este important sa luati masuri imediate pentru a diminua disconfortul si a evita eventualele complicatii. Iata cateva recomandari:

Aerisirea spatiului: Asigurati-va ca aerisiti bine incaperea in care s-a produs inhalarea. Deschideti ferestrele sau iesiti afara la aer proaspat.

Clatirea ochilor: Daca ati avut contact cu detartrantul in ochi, clatiti imediat cu apa curata timp de 15-20 de minute, folosind jetul de apa pentru a indeparta orice urma de substanta. Daca disconfortul persista sau simtiti iritatii considerabile, consultati un medic oftalmolog.

Clatirea gurii si gatului: Apa calda sau ceaiul cald ajuta la clatirea gurii si gatului. Puteti face gargara cu apa calduta cu sare, care are proprietati antiseptice si calmante.

Evitarea produselor iritante: In primele ore de la intoxicare, evitati consumul de alimente si lichide care pot irita si mai mult gatul si sistemul respirator. De asemenea, evitati fumatul sau expunerea la fumul de tigara, deoarece acestea pot accentua iritatia.

Monitorizarea simptomelor: Este important sa fiti atent la orice simptom suplimentar sau deteriorare a starii de sanatate. In cazul in care simptomele persista sau se agraveaza, este recomandat sa consultati un medic.

Va recomandam sa va programati la un medic ORL: https://www.clickmed.ro/medic/orl

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Prim-ajutor/primul-ajutor-in-intoxicatii_1745




Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Tratamentul intoxicatiei cu cianuri Prevenirea intoxicatiilor la copii Simptomele intoxicatiilor alimentare Primul ajutor in intoxicatii Preveniti intoxicatiile alimentare

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×