Hepatita cronica b

Hepatita

Postata de sorinell cu 14 ani in urma.

Buna.Ma numesc Sorin, am 23 de ani si de 5 luni am fost depistat cu hepatita cronica inactiva cu virus B (deocamdata asta e diagnosticul).AgHBs pozitiv si AgHBe pozitiv, TGO si TGP au fost normale, dar viremia este f mare 1.192.166.100 UI/ml si mai trebuie sa fac o punctie hepatica in zilele urmatoare iar doctorul a spus ca o sa-mi faca dosar pentru entecavir.Problema este ca eu nu ma simt bine deloc, am dureri insuportabile in partea stanga si dreapta sub coaste atat frontal cat si in spate, nu pot sa dorm de durere uneori, ma simt foarte slabit.
Pe deasupra am si o stare continua de stres si de tristete,prietena m-a parasit vara trecuta inainte sa descopar boala, mama a murit de recent pe neasteptate, sunt si la master si lucrez intr-un domeniu stresant(inginer in constructii), dar marea problema este ca nu pot sa imi uit fosta prietena, imi aduc aminte tot timpul de ea, inca mai vorbim, tine foarte mult la mine, nu as mai vorbi deloc cu ea dar nu stiu daca pot lua decizia asta.
Sunt un pic disperat si sincer nu stiu ce sa fac.Ajutati-ma cu un sfat va rog atat in ceea ce priveste boala cat si in legatura cu cealalta problema.Multumesc mult.

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

Emilia

acum 14 ani

In ceea ce priveste boala, te rog incearca sa respecti regimul cat mai strict si tratamentul, cauta si solutiile naturiste, un ajutor in plus. Incearca sa te apropii cat mai mult de Dumnezeu.Nu stiu daca esti ortodox, dar daca esti ia un indreptar de spovedanie, spovedeste-ti pacatele, vorbeste cu un parinte.Incearca sa faci lucruri care te bucura, incearca sa nu fii singur, comunica cu ceilalti.Daca ai ramas in relatii bune cu fosta prietena vorbeste cu ea, dar daca te tulbura discutiile cu ea ar fi bine sa intelegi ca s-a terminat, daca nu-ti fac rau discutiile cu ea continua sa vorbesti.La varsta ta ai toata viata inainte.Te-as ajuta cu o vorba buna cand ai avea nevoie, ca omul in suferinta merita toata dragostea.Dumnezeu sa te intareasca si roaga-te la Maica Domnului,Dumnezeu o iubeste si ii asculta rugaciunile.Ai grija de tine, nu dispera.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
adriana

acum 14 ani

Si eu am hapatita c,am facut punctia,mi-a fost teama,dar DUMNEZEU mi-a dat curaj.Nu simti nimic.Aveam dureri in dreapta si acum mai am dar rar.Pe mine m-au ajutat rugaciunile pe care le-am inaltat catre DOMNUL ISUS atat eu cat si surori de la adunare-sunt pocaita-De cand am aflat am tinut regim,am baut ceaiuri de coada soricelului,coada calului,sunatoare,anghinare,am luat pastile silimarin.Ceaiurile le-am combinat cate 2-3 intre mese sau pe nemancate,silimarina 1 pe zi dim. pe nemancate.Acum am descoperit rasina mumie.Am baut bors de sfecla rosie:1 kg sfecla rosie,o legatura patrunjel,o legat.marar,o legat.leustean,o capatana usturoi curatata,o mana de tarate.Sfecla se da prin masina de tocat,verdeata se taie marunt,se pun intr-un borcan de 5 litri,peste ele se pune apa fiarta si putin racita cat sa acopere bine compozitia,se tine la cald 2-3 zile pana se acreste,se amasteca de 2-3 ori pe zi,se beau 2 pahare pe zi cu o jum ora inainte de micul dejun si cina.Se poate repeta de 2-3 ori.O alta reteta:se iau 1kg lamai,1 kg portocale,1 kg grefe,250 gr miere;se spala fructele bine,se dau prin masina de tocat si se amesteca cu mierea;se pune in borcane,se pastreaza la frigider si se iau 3 linguri pe zi:1 inaintea fiecarei mese principale.Mananca putin dim.,mai mult la pranz,si usor seara,nu mai tarziu de ora 19.Combinatiile de ceai le faci cum vrei si le schimbi la fiecare saptamana,poti folosi doar un ceai,silimarina 20 zile pe luna,ulei de peste 20 zile pe luna.Folosesti borsul si apoi fructele sau invers.Rasina mumie se ia conform prospectului.Ti le programezi dupa programul tau.Daca e de la DUMNEZEU prietena ta va fi cu tine prin casatorie tot restul vietii,daca nu te va ajuta sa o uiti si-ti va scoate in cale ajutorul potrivit.Daca poti prinde pe radio fm 101.7 programul sos te va ajuta mult.Daca nu ai nimic cu pocaitii poti merge duminica la o adunare care este pe langa tine si Dumnezeu iti va vorbi si va gasi persoane care sa te ajute.DUMNEZEU sa te ajute sa alegi calea cea buna.Nu stiu cand voi mai intra pe acest site dar am sa ma rog pt tine.

Raspunde
 
0
 
Dr. Razvan C

acum 14 ani

Pentru a defini starea de "purtator inactiv" in evolutia afectarii hepatice sunt necesare mai multe determinari succesive ale viremiei. In general se defineste ca "purtator inactiv", un pacient care are o valoare a viremiei mai mica de 105 copii/ml (limita de detectare a ADN-VHB). Prezenta in ser a AgHBs (adica purtator de VHB) alaturi de AgHBe (VHB in stare replicativa - infectivitate crescuta) inseamna markeri de evolutivitate a afectiunii, iar absenta AgHBe cu prezenta de Ac anti-HBe (infectivitate absenta) inseamna stabilitate in evolutia bolii.

In prezent sunteti in faza de "imunotoleranta", caracterizata prin:
1. AgHBs si AgHBe pozitiv
2. ADN–VHB (impropriu denumita "viremie") crescute (1-10 mil copii/ml care reflecta replicare activa)
3. ALT (GPT) normal
4. PBH (biopsia hepatica) – leziuni minime.

Va sfatuiesc sa urmati recomandarile medicului curant pentru a beneficia de tratament adecvat acestei afectiuni.

Raspunde
 
0
 
stefan

acum 14 ani

AM URMATOARELE ANALIZE : LEUCOCITE 2,88, HEMOGLOBINA 11,64G/dl;NEUTROFILE % -41,80 %; NEUTROFILE #1,20; ce trebuie sa fac?? multumesc .

Raspunde
 
0
 
laur

acum 13 ani

nu da dovada de lasitate in fata hepatitei .am hepatita c descoperita din anul 2009.fac un tratament naturist pe baza de tincturi. costa 730 ron si a dat rezultate.in paralel sucuri de legume si fructe.regim mai putin.fara consum de alcool.un sfat ....fii nesimtit creaza-ti propria lume a ta nu te intereseaza decat sa invingi hepatita

Raspunde
 
0
 
ioana

acum 9 ani

Ce mai faci Sorin? Urmezi tratament cu entecavir? Te simti bine? As vrea sa aud ca esti bine si ca ti-ai recapatat increderea si echilibrul interior. M-as bucura!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×