Hepatita B - lamuriri

Hepatita

Postata de NoName000 cu 14 ani in urma.

Buna ziua,

Vreau sa inteleg si eu evolutiile organismului in fata hepatitei B.
* 10 decembrie 2009
- Ag Hbs pozitiv (valoarea nu a putut fi citita de aparate)
- viremii 23 000
- fibroscan 9,1
* 13 decembrie 2009 - incepe tratamentul cu Viread ( substanta activa Tenofovir ) + Lagosa,etc
* 19 ianuarie 2010 ( prima verfificare dupa 1 luna de tratament )
- Ag Hbs pozitiv 0,680
- viremii 60
* 20 martie 2010 ( a doua verificare dupa 3 luni de tratament )
- Ag Hbs pozitiv 0,830 ( valoare mai mare decat ultima )
- viremii nedetectabile
- fibroscan 4,9

Explicatia medicului : " Tratamentul merge perfect. Faptul ca viremiile sunt nedetectabile este un lucru grozav. Valoarea Ag Hbs nu este mult mai mare decat ultima data. Ficatul este ca o haina, e ca si cum el s-a scuturat de virusi si din aceasta cauza a crescut Ag Hbs, insa cresterea nu este un alarmanta."
Recomandare: inca 3 luni de Viread dupa care control

Intrebarile mele:

1) In acest moment, cand viremiile sunt nedetectabile, ficatul mai este afectat ?
2) Prezenta virusului B in sange poate fi controlata? ( in conditiile unui regim strict si al medicamentelor de protectie a ficatului, virusul mai poate intra pe ficat ?)
3) De ce aceasta oscilatie a valorii Ag Hbs ? Exista vre-un tabel de referinta ale valorilor Ag Hbs?

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

Bacu Crina

acum 14 ani

1. Nu, ficatul este mai putin afectat. Viremia masoara gradul cu care virusul se replica, deci este destul de scazut.
2. In cazul in care nu s-a cronicizat boala poate fi controlata si se poate negativa prin regim alimentar, medicamente care sa protejeze ficatul, etc.
3. Ar trebui sa existe in buletinul de analiza valorile normale ale aghbs. Oricum gradul de transmitere este redus.

Raspunde
 
0
 
NoName000

acum 14 ani

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

"2. In cazul in care nu s-a cronicizat boala poate fi controlata si se poate negativa prin regim alimentar, medicamente care sa protejeze ficatul, etc."

Aici nu inteleg foarte bine. (ac***a in vedere ca boala ar fi fost descoperita dupa ani buni, si diagnosticul a fost Hepatita B Cronica)

Deci in acest moment virusul B este in sange si prezinta risc de recidiva ?

Raspunde
 
0
 
Victor Richard

acum 14 ani

Daca nu ma insel, acest lucru inseamna ca virusul este prezent in sange, iar daca se negativeaza si hbs ramai doar purtatoare sanatoasa de virus B, aceasta fiind transmisibila doar prin sange si nu si prin celelalte secretii ale corpului. Nu prea exista risc de reactivare a bolii daca viremia este atat de scazuta.

Raspunde
 
0
 
gina

acum 14 ani

viremie nedetectabila inseamna ca a scazut sub 40.este f. bine.niciodata sa nu bei alcool,nici o gura si sa nu maninci porc ,prajeli si ggrasimi.sanatate

Raspunde
 
0
 
bianka

acum 14 ani

AM CITIT CE AI SCRIS REFERITOR LA DIAGNOSTICUL TAU SI MA BUCUR CA AI AVUT REZULTATE DUPA TRATAMENTUL EFECTUAT SI MA INTREBAM DACA NU CUMVA AI AUZIT SI DE TRATAMENUL CU OZON CARE ESTE FOARTE BUN IN AFECTIUNEA TA, IAR CAND SPUN TRATAMENT CU OZON MA REFER LA OZONOTERAPIE MAI EXPLICIT AUTOHEMOTRANSFUZIE CARE ARE EFECT REVIGORANT, ANTIBACTERIAL SI ANTIVIRUS (SI NU NUMAI ) IN TOT ORGANISMUL EA FIIND O PROCEDURA CARE SE FACE INTRAVENOS (DELOC DUREROS).ACEASTA TERAPIE A DAT FOARTE BUNE REZULTATE IN CAZUL TUTUROR TIPURILOR DE HEPATITA SI CANCER IN METASTAZE.DACA ESTI INTERESATA DE MAI MULTE DETALII REFERITOR LA ASTA IMI POTI SCRIE LA ADRESA DE E-MAIL [email protected] . MULTA SANATATE

Raspunde
 
0
 
vasile

acum 11 ani

Am citit un studiu realizat in SUA, in care se preciza ca o viremie sub 80 UI/mml este nedectabila. Eu in 2 ani de zile, 2009-2011, am avut viremie sub 40, (32, 13, 42, 29) ca la urmatoarea masuratoare sa creasca la 459 apoi sa scada la 51 si iar sa creasca la 151. Deci daca viremia nu mai este detectabuila fiind ff mica nu inseamna ca poti duce o viata normala.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua