exista posibilitatea sa iau virusul?

Hepatita Reducerea transmisiei perinatale de hiv Virusul Zika

Postata de camelia0313 cu 14 ani in urma.

buna seara dumnule doctor,am o intrebare care ma macina de cateva zile: am un prieten care a avut hepatita B in urma cu 2 ani si sa tratat....exista vreo posibilitate sa mai aiba virusul in corp si sa ma contamineze si pe mine?(nu facem sex protejat) Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

de pe net

acum 14 ani

HIV, AIDS (SIDA) - statistici
Sondaj de opinie
HIV, SIDA
ITS (Infectii cu Transmitere Sexuala)/BTS (boli cu transmisie sexuala)
Caile de transmitere ale HIV
Estimarea riscului contaminarii cu HIV sau BTS
Testul HIV
Profilaxie post-expunere la HIV
Terapii anti HIV
SAFE SEX, SAFER SEX
PREZERVATIVE
Legislatie
Contact/Forum
Bibliografie
Webmaster

HEPATITA B



Spre deosebire de hepatita A, hepatita B are o evolutie mult mai dificila si cai de transmitere multiple. Perioada de incubatie este intre 1-6 luni.

Hepatita B decurge deseori fara simptome specifice, trecind neobservata. Depistarea se poate face doar prin examenele singelui. Boala are o perioada preicterica lunga cu simptome inselatoare.

In doar aproximativ 10% din cazuri hepatita B prezinta urmatoarele simptome:

* Simptome asociate gripei
* Urina inchisa la culoare
* Slabiciune
* Greturi si varsaturi
* Febra
* Dureri reumatice
* Galbinare



Cai de transmitere:

* pe cale sangvina
* prin folosirea in comun de seringi, ace si instrumente medicale si stomatologice nesterilizate, instrumente de barbierit nesterilizate
* pe cale sexuala (toate practicile sexuale in care are loc contactul intre lichidele infectioase ale corpului si mucoase)
* prin saliva, (mai rar prin lacrimi, urina sau fecale)
* este posibila si transmiterea prin insecte sugatoare de sange (tantari)
* de la mama la fat in perioada perinatala



Mijloace de protectie:

* vaccinare contra hepatitei B (are efect pe o perioada de aproximativ 10 ani)
* folosirea de prezervative la contactele sexuale
* pentru consumatorii de droguri injectate intravenos se recomanda folosirea propriilor tacamuri si seturi de injectare



Boala necesita spitalizare obligatorie. Dupa o perioada de aproxiamativ 6 luni are loc vindecarea. Aceasta se face lent in aproximativ 90% din cazuri. Ceilalti 10% raman cu urmari ca hepatita cronica, ciroza sau purtatori cronici de virus.



Se recomanda regim alimentar si se interzice consumul de alcool. Hepatita B are nevoie de o ingrijire medicala mai complexa si de lunga durata cu anumite medicamente in formele severe si prelungite, in spital. Disciplina bolnavului si colaborarea dintre acesta si medic sunt foarte importante pentru a asigura vindecarea bolii.

Inapoi la BTS

Raspunde
 
0
 

acum 14 ani

Virusul B se poate transmite prin contact sexual intr-o proportie mica dar se transmite. Pentru a va raspunde la intrebare trebuie sa stiu ce tratament a facut si daca ati avut contact sexual inainte de finalizarea tratamentului.

Oricum pentru a vedea daca ati venit in contact vreodata cu virusul B (nu numai datorita acestui episod) este de ajuns sa va dozati AgHBs. In caz ca este pozitiv raspunsul este da.
Daca doriti sa stiti daca aveti virusul prezent in sange trebuie sa faceti viremia VHB.

Raspunde
 
0
 
camelia0313

acum 14 ani

buna ziua,domnule doctor....

am facut sex dupa ce sa finalizat tratamentul,in urma cu 2 ani.




va multumesc

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 14 ani

De ce sa nu faceti sex protejat cu prezervativ? Nu inteleg, mai ales cand exista acest risc! Hepatita odata contractata poate crea multe probleme de sanatate, de ce sa risti? Nu inteleg de ce multa lume evita prezervativul. Ar trebui folosit absolut intotdeauna!

Raspunde
 
0
 
emilia

acum 14 ani

buna seara am si eu o intrebare sau mai bine zis o nelamurire eu cu familia mea locuim impreuna cu alta familie in casa iar barbatul respectiv a avut hepatita C ce riscuri sant si prin ce mijloace se poate contacta pt. ca am si 2 copii mici si mi tare frica sa nu o contacteze ei. Multumesc

Raspunde
 
0
 
Csara

acum 14 ani

Hepatita C se transmite daca o persoana ia contact cu fluidele bolnavului. Fie prin contact sexual, fie prin contactul cu sangele bolnavului (folosirea in comun a acelor, foarfeca de manichiura, lama de ras, periuta de dinti). Nu se transmite prin utilizarea comuna a tacamurilor, prin stranut sau tuse, folosirea toaletelor in comun, apa din piscine sau folosirea in comun a dusului. Totusi, iti recomand sa dezinfectezi regulat cada si wc-ul, exista dezinfectante cu pulverizator, care in cateva minute isi fac efectul. Nu te stresa inutil si nici nu face o obsesie din boala prietenului, dar nu ignora realitatea.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua