daca sunt baiat si sunt purtator de hepatita b

Hepatita

Postata de macavei cu 11 ani in urma.

Sunt baiat si sunt purtator de hepatita b (boala nu mi-a fost niciodata activa dar am fost depistat ca purtator) si m-ar interesa daca ma casatoresc cu o fata si intretin relatii sexuale pot sa ii transmit si ei boala? si daca sunt purtator de ceva timp mai am sanse sa ma vindec complet ca sa scap pt totdeauna de hepatita b?

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Adrienne

acum 11 ani

Chiar daca nu exista nici un simptom acest virus se poate " trezi '' oricand. Purtatorii de virus B inactiv nu se trateaza. Se face un control medical hematologic de cel putin o data pe an, pentru a vedea care este reactivitatea virusului. Se poate transmite virusul pe cale sexuala sau prin sange. Daca partenera nu are virusul,este recomandat sa se vaccineze ,iar pana la vaccinare este nevoie de protectie cu prezervativ,cu toate ca si in acest caz exista riscul de transmitere, dar mai mic.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
alexe

acum 10 ani

Buna ziua,am si eu o mica nelamurire ,actuala mea prietena a avut contact sexual cu un purtator de hepatita b o perioada destul de mare,si-a facut analizele si nu are nimic,ce sanse exista ca noi daca nu ne protejam sa ne inbolnavim?din cite am inteles chiar daca ea nu a luat virusu exista posibilitatatea sa ne inbolnavim amindoi,este adevarat?

Raspunde
 
0
 
laura vio

acum 9 ani

eu sant purtatoare de virus b de hepatita, totul meu nu are si nici copilul meu nu a luat virus de hepatita asa stati linistiti, daca vreti sa evitati, trebuie sa va faceti vacin contra virus de hepatita

Raspunde
 
0
 
Ana

acum 9 ani

"Mai mult de jumatate dintre pacientii care au aceste virusuri nu au modificari la analizele uzuale si nu au de unde sa stie. Majoritatea pacientilor nu au simptome specifice, oboseala da, dar cine nu e obosit", a spus dr. Maria Culinescu, medic specialist boli infectioase.

De aceea, cand va faceti analizele uzuale, cereti si testarile pentru virusurile hepatitice B si C. Din 1995, toti nou-nascutii au fost vaccinati impotriva virusul hepatitic B. Au obtinut, astfel, anticorpi, deci imunitate. Anticorpii recunosc structura virusului si formeaza complexe, care ulterior se elimina. Acesta este mecanismul care protejeaza de boala.

Daca va testati, iar rezultatul este negativ, se recomanda imunizarea indiferent de varsta.

Pentru infectia cu virusul B nu exista tratament curativ. Virusul se poate tine sub control prin medicatie. Daca stiti de existenta acestuia. Faza de control imun este etapa bolii cea mai putin periculoasa.

Virusul se poate multiplica necontrolat, daca nu sunteti montorizat si nu primiti tramtament. Vorbim din pacate despre un microorganism cu potential cancerigen. Poate determina cancer hepatic, dar si cancer ganglionar.

"Din pacate, virusul B este implicat in producerea limfoamelor sau a leucemiilor, el nu sta inchis in ficat si intra si in alte organe, printre care si ganglionii limfatici si determina acolo inmultirea aberanta a celulelor, deci cancer", a spus dr. Adriana Motoc, medic primar boli infectioase.

Toti pacienti care poarta virusul B trebuie monotorizati clinic si prin analize specifice o data la sase luni. De asemenea, daca obervati un glanglion marit si nu il legati de nici o infectie acuta din zona respectiva, mergeti la medic.

"Daca persista prezenta unui glanglion marit, el a trebuie scos si facut un examen histopetolic, ca sa ia din timp in evidenta boala", a recomandat dr. Adriana Motoc Medic, primar boli infectioase.

De asemenea, e recomandata testarea pentru virusul hepatitic B. 2% dintre pacientii care au fost infectati cu acest micro-oganism se vindeca spontan. Pentru ceilalti, e nevoie de medicamente care sa tina sub control infectia.

Virusul se transmite prin orice instrument infectat care strapunge pielea. De asemenea, se poate lua si prin contacte intime fara prezervativ. sursa http://***

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Informatii esentiale despre biopsia hepatica Hepatitele Insuficienta hepatica Includerea in tratamentul antiviral pentru hepatitele cronice Hepatita B si noile ghiduri de tratament

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×