Postata de Ionut cu 7 luni in urma.
Bună ziua!As dori niște răspunsuri vă rog încep să o iau razna neștiind ce am,la începutul anului am avut niște probleme niște dureri în partea dreaptă sus aproape de capu pieptului cam la 5 cm de capul pieptului,cu greață cu amar în gură cu lipsa poftei de mâncare,am fost la medic mi-am făcut analize peste analize,CT de la gât în jos totul e perfect,nimic la colon sau stomac,ficat și restu,analize la sânge toate perfecte,analize la scaun,mi-au găsit Helicobacter,și l-am tratat cu antibiotice cu 3 antibiotice și nexium,m-am simțit binișor după tratament și mi-au dat după tratament controloc,ibutin,lucru bun este ca arsuri pe esofag numai am deloc în puține zile mai apare dar o senzație foarte ușuoara și de scurtă durată,dar problema pe care o am acum,e balonarea mă balonez și de la apă și am eructații și 5 dimineața când ma trezesc să mă duc la serviciu și un disconfort abdominal mă doare în dreapta cu am specificat mai sus dar durarea e foarte mică înspre deloc dar încă simt ceva,se mută câteodată pe stânga,rareori în centrul abdomenului dar se localizează în dreapta și parcă simt o bolborosire în dreapta în locul ăla,mănânc orice am poftă de mâncare chiar mănânc și greutate mi-a revin la normal am 1,70 înălțime cu 78 kg eu cred ca e ok,urmează pe 15 mai să repet Helicobacter,e posibil să nu fi omorât spurcăciunea asta de bacterie!
Adauga raspunsacum 7 luni
Buna ziua,
Din descrierea pe care ne-ati oferit, este posibil ca disconfortul pe care il simtiti sa fie cauzat de continuarea infectiei cu Helicobacter, si este posibil sa nu fie pe deplin eliminata. Exista sansa sa deveniti rezistent la antibioticele pe care le-ati luat in trecut, prin urmare, ar putea fi nevoie sa incercati un alt tip de medicament pentru a scapa de bacterie.
De asemenea, nu putem exclude alte cauze precum sindromul intestinului iritabil sau dispepsia functionala. Acestea sunt afectiuni care cauzeaza simptome similare celor descrise de dumneavoastra si pot fi declansate de stres sau anumite alimente.
Este important sa aveti o alimentatie sanatoasa, sa evitati alimentele care duc la balonare (cum ar fi fasolea, varza, broccoli, ceapa, bauturile carbogazoase), sa beti multa apa si sa faceti miscare in mod regulat.
Va sfatuim sa discutati cu medicul dumneavoastra despre ceea ce simtiti. Daca simptomele persista sau se agraveaza, poate fi necesar un control gastroenterologic. In plus, medicul va poate sugera si alte investigatii, de genul ecografiei sau endoscopiei, sau testari pentru intolerante/alergii alimentare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Ulcerul-gastroduodenal/informatii-esentiale-despre-infectia-cu-helicobacter-pylori_16807
https://sfatulmedicului.ro/analize/helicobacter-pylori-anticorpi-igg_261
acum 7 luni
Bună ziua,mulțumesc pentru răspuns am 30 ani în trecut nu am luat deloc antibiotic,o singură dată am avut o problemă cu o ureche și am luat augumentin,dar în rest n-am luat niciodată antibiotic,săptămâna asta îmi va repeta testul să vadă dacă am omorât bacteria,se poate și tratament naturist?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua