Postata de Tiger888 cu un an in urma.
Bună tuturor!
În urma cu aproximativ 10 săptămâni am avut două episoade de constipație, din neglijența mea. Amândouă episoadele au fost în aceeași săptămână. Prima a trecut Ok. La a doua au fost probleme și apoi a început să usture foarte tare când ieșeam cu scaunul afară. Imediat am fost la medic. Am fost la Laurus Medical în București și doamna doctor de acolo mi-a spus ca e fisură anala. Mi-a prescris doua medicamente: cicatridină (10 supozitoare, câte unul in fiecare seara) și Doxiproct (unguent rectal, dimineața și seara). Am respectat tratamentul cu strictețe dar fără rezultate.
Prin săptămâna 8 de la declanșase am mai fost la un control la Laurus Medical și mi-au spus ca fisura e vindecata 80%. Mi-au prescris o cremă pe care am luat-o de la farmacie, Ketonal in caz de durere și ulei de parafina pentru a unge scaunul. Acum, in săptămâna 9 tot am dureri îngrozitoare atunci când ies cu scaunul. Se simte ca și cum as scoate cactuși. Menționez că scaunele dupa episoadele de constipație ies moi, și fără să forțez eu. Reușesc să le țin sub control. Problema e cu fisura asta care nu se trece odată și e destul de supărătoare, ca am niste dureri câteodată ca nu pot face nimic. Mă puteți ajuta cu un sfat, poate un medic bun, cineva care a mai trecut pe aici, remedii, cum pot scapă de fisura anală.
Mulțumesc anticipat!
acum un an
Buna ziua,
Fisura anala poate fi o afectiune inconfortabila si dureroasa. Este important sa consulti un medic specialist pentru un diagnostic si tratament adecvat.
In plus fata de medicamente, exista si cateva schimbari de stil de viata si remedii naturale pe care le poti incerca pentru a accelera vindecarea:
1. Mentinerea zonei curate si uscate: Dupa fiecare scaun, asigura-te ca te speli cu atentie folosind apa calda si un sapun delicat. Dupa aceea, usuca cu grija zona cu un prosop moale in loc sa freci. Poti utiliza, de asemenea, servetele umede fara alcool pentru o igiena delicata.
2. Dieta echilibrata si hidratare adecvata: Consumul unei alimentatii bogate in fibre, cum ar fi legumele, fructele si cerealele integrale, poate ajuta la mentinerea scaunelor moi si la prevenirea constipatiei. De asemenea, asigura-te ca bei suficienta apa pentru a mentine hidratarea corecta.
3. Utilizarea unguentelor pentru fisuri anale: Poti sa incerci unguente sau creme speciale pentru fisuri anale, care pot ajuta la calmarea zonei afectate si la accelerarea procesului de vindecare. Este important sa consulti medicul inainte de a utiliza astfel de produse.
4. Bai de sezut: Baile calde de sezut timp de 10-15 minute, de 2-3 ori pe zi, pot avea un efect calmant si pot ajuta la vindecarea fisurii anale.
5. Evitarea agentilor iritanti
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/fisura-anala_965
acum 3 luni
Bună ziua, același chestie a pățit o băiatul meu care de 6 luni de tratament la Laurud Medical și la o clinică din Sevastopol au creat o gaură la acea fisură, deci ia cronicizat situația. Vă recomand prof Dr Radu Viorel șeful clinicii Proctoline de la Unirii, care vă poate ajuta și în maxim o lună scăpați de problemele dureroase. Doctorul este șeful clinicii și vă poate explica exact. Multă sănătate
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua