epilepsie idiopatica legată de localizare?

Epilepsie

Postata de bianca cu 10 luni in urma.

un copil de 6 ani și 6 luni la data rmn ului, cu diagnostic și tratament de epilepsie
primul rmn 2019 concluzii: - varianta anatomica virus Cingular stâng ; - artera cerebrala posterioară dreapta provine din artera carotida interna ; comunica cu trunchiul bazilar printr o ramura comunicante situată deasupra arterei cerebelare superioare
al doilea imn 2023 concluzii: - spot de gliozw subcortical virus frontal mediu stâng; - emergenta arterei cerebrale posterioare drepte de la nivelul ACI ipsilaterale; - asimetria sinusurilor transverse.


Aș dori sa știu mai exact ce înseamnă aceste concluzii și care este diferența dintre cele doua rmn uri. Exista leziuni cerebrale pe creier?
Nașterea a mers bine și nu am avut coplicatii. Ce înseamnă mai exact spotul de glioza și de la ce se formează.
Epilepsia poate fii de la spotul de glioza?
Menționez ca suntem în clasa pregătitoare și are unele momente de furie, refuza sa facă sarcini impuse de doamna, în unele zile e totul bine și frumos, în altele întâmpinăm probleme de furie, refuz, negare, neascultare. Toate astea pleacă de la tratament, boala, concluzii rmn sau un răsfăț mare? Mai are un frate mai mare cu 1 an și 3 luni și exista probleme și între ei. Ce sa investighez prima data și ce sa rezolv. Va rog sa mi spuneți tot ce înseamnă aceste concluzii rmn, ce trebuie făcut și dacă epilepsia pleacă de acolo. S au făcut doua teste genetice și ambele au ieșit negative

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului

acum 10 luni

Buna ziua,

La interpretarea concluziilor RMN-urilor, este important de mentionat ca rapoartele ar trebui considerate in raport cu istoricul medical complet al pacientului si cu alte teste sau examene efectuate. Cei doi termeni mentionati in concluzia rapoartelor RMN-urilor - "varianta anatomica virus Cingular stang" si "spot de glioza subcortical virus frontal mediu stang" pot face referire la diferente minore in structura normala a creierului, care nu sunt neobisnuite si adesea nu cauzeaza niciun simptom. Glioza se refera la o zone de cicatrizare sau de deteriorare a tesutului cerebral urmare a unei afectiuni sau a unui prejudiciu, precum accidentele vasculare cerebrale sau multiple scleroze. Aceasta poate aparea ca urmare a inflamatiei sau prejudiciului nervilor.

In ceea ce priveste influenta conditiei asupra comportamentului copilului, este posibil ca unele dintre comportamentele observate sa fie legate de epilepsie sau medicamentele utilizate pentru controlul acesteia. Acest lucru ar trebui discutat cu medicul care administreaza tratamentul pentru epilepsie.

Epilepsia este o afectiune complexa si poate avea multe cauze posibile, inclusiv leziuni cerebrale, probleme genetice sau dezechilibre chimice si electrice in creier. Glioza poate fi asociata cu epilepsia, dar nu este neobisnuit sa se descopere acest aspect la persoanele care nu au epilepsie. Epilepsia poate fi, de asemenea, idiopatica, ceea ce inseamna ca nu exista o cauza clara.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru fiul dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/epilepsia-cauze-simptome-tratament_310
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/importanta-primului-ajutor-in-cazurile-de-epilepsie_18666





Raspunde
 
0
 
bianca

acum 10 luni

dacă în familie ( bunica soțului și bunica meu) au avut alzheimer, poate apărea epilepsia la copii noștri? Apărea în testul genetic? Ce investigații se mai pot face pentru a afla cauza? Am făcut doua rmn uri și doua teste genetice, la 3 luni mergem pentru eeg. În perioada asta nu am mai făcut eeg de somn. Analize frecvente pentru urmărirea substanței din corp. Crizele se observau la nivelul membrelor superioare și inferioare, mesteca în gol, clipire strânsă. De când e sub tratament nu se mai observa în schimb scrâșnește din Dinți noaptea și se mișcă foarte mult în somn noaptea, uneori se trezește, se ridica în fund și apoi se aseaza la loc și adoarme. Mă gândesc mult la viitorul lui ținând cont de diagnostic, exista șansă sa facă tot ce face orice copil fără acest diagnostic? Nu ii dam acces la jocuri video și nici telefon sau pc nu are. Nu știu cât timp îl mai pot restricționa. Este indicat?

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Epilepsia Epilepsia (cauze, simptome, tratament) Descriere generala a epilepsiei Epilepsia si crizele epileptice in perioada sarcinii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua