Postata de nicoleta244 cu un an in urma.
Bună ziua !La virsta de 5 ani am avut un episod de criză epileptică (2 crize) ,am urmat tratament 5 ani ,nu a mai aparut nici o criză .Acum am 23 de ani as dori sa obtin permis de conducere iar medicul de familie nu imi elibereaza adeverinta medicala ,apt pentru dosar permis .Au trecut 18 ani in care am fost perfect sanatos ,am urmat un liceu ,o facultate.Vă rog sa mi spuneti ce pot sa fac si cum ar fi corect?
Adauga raspunsacum un an
Buna ziua
Am inteles ca doriti sa obtineti permisul de conducere, dar intampinati dificultati din cauza unui episod de criza epileptica din copilarie.
Pentru a rezolva aceasta situatie, va sfatuim sa abordati urmatorii pasi:
1. Consultati un medic specialist in neurologie.
Inainte de a obtine permisul de conducere, este important sa va adresati unui specialist care sa evalueze starea dumneavoastra de sanatate actuala. Medicul va tine cont de evolutia si tratamentul urmat in copilarie, inainte de a emite o adeverinta medicala.
2. Prezentati rezultatele testelor si evaluarilor medicale solicitate: Medicul specialist va poate recomanda efectuarea unor investigatii suplimentare, cum ar fi teste EEG sau analize de sange, pentru a stabili daca mai exista riscul de a avea alte crize si daca sunteti apt din punct de vedere medical sa conduceti un vehicul.
Va recomandam sa va programati la un medic neurolog: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie
Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/ce-declanseaza-o-criza-de-epilepsiei_19832
sfatulmedicului.ro/Epilepsia-si-Convulsiile/epilepsia-cauze-simptome-tratament_310
acum 10 luni
În această situație, este important să consulți un medic neurolog pentru a evalua starea ta actuală și pentru a efectua un EEG, care poate oferi informații suplimentare despre activitatea creierului. Dacă nu ai mai avut nicio criză epileptică în ultimii ani și ai urmat tratamentul recomandat, este posibil să poți obține permisul de conducere. Cu toate acestea, fiecare țară are propriile reguli și proceduri în această privință, iar un medic neurolog îți poate oferi cele mai bune sfaturi în funcție de situația ta specifică. De asemenea, ar trebui să consulți autoritatea locală responsabilă pentru permisele de conducere pentru a afla cerințele exacte și documentele necesare pentru a obține permisul în această situație.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua