Reteta tratament trimestr diabetici?

Diabetul zaharat

Postata de Ana cu 2 luni in urma.

Vreau sa intreb: de ce se da tratam.la diabet ,doar pt 180 de zile fix, in policlinica,daca sunt zile festive ,legale,raman fara tratament,nu se poate da pt.6 luni? Efectiv daca termin tratam.peste 2 zile si merg deja sa cer reteta anticipat pt.alte 3 luni ,mi se zice ca nu poate sa.mi elibereze reteta,ca nu.i permite computerul..si raman descoperita de medicamente...Merg cu cersitul prin farmacii,ca sa imi dea o țipla de pastile tratament,mi s.a intamplat in decembr.,ce treb.sa fac?? Imi zic ca nu da voie computerul,sa dea mai mult de 3 luni tratamentul,asa este? Eu am tip 2,iau daltex 50/ 1000 mg,sunt bulversata de astfel de procedura,in alte tari reteta o da si dr.de familie,ca doar avem card de diabet,numai in romania nu se poate...daca vreti sa imi raspundeti si mie sa ma lamuresc daca e normal ,sau nu vor asistentele(nu intru in amanunte ce comportament au ele cu bolnavii,daca nu primesc nimic,chiar daca e dreptul nostru la retete!) multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua,

Reglementarile actuale privind sistemul de sanatate din Romania permit eliberarea retetelor compensate pentru diabetici doar pe o perioada de maxim 180 de zile (6 luni). Aceasta este o norma generala si nu tine de capacitatea computerului.

In privinta zilelor festive, acestea sunt un factor pe care medicii nu il pot controla. In cazul in care va aflati in situatia de a ramane fara tratament, va recomandam sa va planificati vizita la doctor in asa fel incat sa nu ramaneti fara medicamente.

La fel este recomandat sa cereti reteta cu o perioada mai mare inainte de a termina tratamentul actual. Daca medicul va spune ca nu va poate ajuta, este posibil ca aceasta sa fie o politica a clinicii sau un protocol al medicului, nu o reglementare a sistemului de sanatate.

In ceea ce priveste prescrierea retetelor de catre doctorul de familie, aceasta este o practica des folosita in multe tari. In Romania, aceasta se aplica doar pentru anumite medicamente si afectiuni.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Diabetul-Zaharat/diabet_5202

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Programul national de diabet zaharat Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua