Diabet in sarcina....?

Diabetul zaharat

Postata de M.v cu 2 luni in urma.

Buna ziua! As dori un sfat .
Sarcina in 27 de săptămâni, in prima sarcina am avut diabet in sarcina). Având și în prima sarcina diabetul, îmi luam glicemia dimineața cu un glucometru acasă. Valoriile era între 82, și 97( in doua dimineți am avut 97, nu au fost zilele una după alta?. De o săptămâna dimineața am avut următoarele valori, consecutiv 101, 102, 102, 97, 99, 108,. Am luat și la 2 ore după ce am mâncat, erau valori până în 120, de doua ori am avut 131, 136( am mâncat covrigi, și pâine cam multa in zilele respective). . Și am făcut testul de glucoza, care indică că am diabet. Și momentan îs la regim.
Ce îmi este neclar, la 2 ore de la micul de jun, prânz, si cină valoriile sunt normale cred, sub 125 , dar dimineața valoarea îmi este intre 95 și 103.
Așa că am observat că în câteva seri la 2 ore după cină, am avut 100,107, 95, 105, așa că am inceput sa îmi i au glicemia și între orele 2, 4 dimineața, și de fiecare data au fost între 85, și 95.
Dar dimineața după ce mă trezeam, aveam valoarea mai mare 101, 97, 103, 99.
Oare va trebui sa i au tratament asta mă sperie oarecum!?
Peste 4 zile merg la medic cu valoriile, dar până atunci, îs stresata, as dori o părere, mulțumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 luni

Buna ziua! Valoarea glicemiei in sarcina poate fluctua, iar fluctuatiile sunt considerate normale. Valorile pe care le-ati mentionat se afla in limitele normale, unde glicemia la jeun (pe nemancate) ar trebui sa fie sub 95 mg/dl, iar la 1-2 ore dupa masa sa fie sub 120-130 mg/dl.

Daca glicemia la jeun este consistent peste 95 mg/dl, si acest lucru se intampla de mai multe zile la rand, este indicat sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Dupa masa, glicemia poate creste pana la 140 mg/dl, insa aceasta ar trebui sa scada sub 120 mg/dl la 1-2 ore dupa ce ati mancat. Daca aceste valori sunt mai mari, se mai poate considera tolerabil pana la 140 mg/dl, totusi in cazul dumneavoastra, in care ati avut deja diabet gestational, ar fi bine sa mentineti valorile sub 120 mg/dl.

Totusi, nu trebuie sa va ingrijorati prea mult. Diabetul in sarcina este ceva destul de comun si usor de gestionat cu ajutorul unui plan de alimentatie adecvat si exercitii fizice regulate. Trebuie doar sa fiti constienta de simptome si sa le gestionati corespunzator.

Peste 4 zile, cand veti merge la medic, el va evalua situatia si va decide daca este necesar tratamentul cu insulina sau daca puteti gestiona boala cu ajutorul dietei si activitatii fizice.

Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/diabet

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Diabetul-gestational/diabetul-gestational-sau-diabetul-de-sarcina_854

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni cutanate in diabetul zaharat Ingrijirea copiilor diagnosticati cu diabet zaharat Programul national de diabet zaharat Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×