Sistemul Imunitar

Dezechilibrele hormonale

Postata de gaigabriela cu 10 ani in urma.

Buna ziua , as dori sa va intreb in cazul tiroiditei Hashimoto este suficient tratament cu eutirox (care va tine sub control nivelul hormonilor tiroidieni ) sau ar fi indicat sa se incerce si recuperarea sistemului imunitar ?
Eu ma confrunt cu aceasta problema din 2008 si ori de cate ori am mers la doctor pentru analize intotdeauna anti TG si anti TPO sunt cu mult peste limita si totusi medicul spune ca nu-i problema sa continui tratamentul cu eutirox .
Credeti ca daca as incerca sa lucrez asupra Sistemului Imunitar as avea sanse de vindecare ?
Si inca un lucru : aceasta afectiune s-a declansat in 2008 eu in 2002 am nascut un baietel care in prezent are probleme cu greutatea desi are o alimentatie sananatoasa fara sucuri gazoase , fast-food-uri etc plus ca am incercat inotul ..badmington si totusi la 10 ani are 59 kg poate fi genetic ?
Va multumesc anticipat

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

Medic SfatulMedicului

acum 10 ani

Tiroidita Hashimoto consta in inflamatia glandei tiroide pe fond autoimun. Nu exista tratament specific in vederea stoparii inflamatiei. Indicatie de tratament este cu eutirox, in functie de TSH.
Puteti determina copilului analizele de tiroida: TSH, fT3, fT4, ATPO.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
GREEN TEA

acum 10 ani

Accesati link-ul http://www.formula-as.ro/2012/1014/sanatate-35/cand-sistemul-imunitar-o-ia-razna-tiroidita-hashimoto-14926.

Raspunde
 
0
 
gaigabriela

acum 10 ani

Va multumesc mult !

Raspunde
 
0
 
gaigabriela

acum 10 ani

Multumesc !

Raspunde
 
0
 
Dr. Raluca Muntean

acum 10 ani

Este suficient tratamentul cu levotiroxina (Euthyrox) - de preferat la o femeie tanara sa fie administrata doza optima care sa mentina TSH-ul sub 2.5- 3 mUI /l.

Recomandarea mea este sa evitati produsele bogate in iod (spirulina , fructe de mare in exces, etc) - acestea pot determina o distructie mai acelerata a glandei tiroide, putand accentua hipotiroidismul.

AntiTg si ATPO sunt markeri de autoimunitate - ei doar stabilesc dg. de tiroidita cronica autoimuna . De preferat sa-i dozati o data pe an . Functia tiroidiana se monitorizeaza cu TSH si freeT4. De asemenea , este bine sa evaluati si ecografic tiroida (1-2 ori pe an ).

In ceea ce-l priveste pe baietelul dvs, va recomand sa mergeti cu el la medicul pediatru si la un consult de endocrinologie. Ptr varsta lui , o greutate de 59 kg este echivalenta cu obezitatea morbida ( pe graficul de greutate-ptr-varsta se afla cu mult peste a 95a percentila , adica este obez). Cauzele obezitatii la copii pot fi genetice , nutritionale , etc. iar repercursiunile nu sunt de neglijat - ateroscleroza , hipertensiune , pubertate tardiva, micropenis , etc.

Raspunde
 
0
 
gaigabriela

acum 10 ani

Va multumesc .

Raspunde
 
0
 
Dr. Raluca Muntean

acum 10 ani

Cu placere! :)

Raspunde
 
0
 
alexandra

acum 10 ani

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de tratament cu namol si bai in lacul Techirghiol atata timp cat am tiroidita hashimoto iar acolo continutul de iod este mare ? Mentionez ca mi-a fost depistata aceasta afectiune cu doi ani in urma si fac tratament cu eutirox intr-o doza de 62,5 mg. Sunt monitorizata la 3 luni, iar analizele imi ies in limitele normale la TSH si T3-T4.Va multumesc

Raspunde
 
0
 
irina

acum 10 ani

am facut analizele si mi sa gasit TSH 7, ts3 si ts4 normal, doctorul mia dat sa iau eutyrox de 50 mg , dupa o luna a revenit la normal la TSH fiind de 2,4 , dar simt usor o stringere de git cind ma inervez si sunt obosita , ce regim alimentar si ce as putea sa fac, deoarece si citeodata la inghitire simt un nod in git

Raspunde
 
0
 
irina

acum 10 ani

am facut analizele si mi sa gasit TSH 7, ts3 si ts4 normal, doctorul mia dat sa iau eutyrox de 50 mg , dupa o luna a revenit la normal la TSH fiind de 2,4 , dar simt usor o stringere de git cind ma inervez si sunt obosita , ce regim alimentar si ce as putea sa fac, deoarece si citeodata la inghitire simt un nod in git, am virsta de 54 de ani

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ce nu ai stiut pana acum despre dezechilibrele hormonale Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale Consecintele dezechilibrelor emotionale la adolescenti Dereglarile hormonale: simptome si afectiuni

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×