sunr nedumerita ajutati`ma

Ciclul menstrual

Postata de barbieal3xa cu 13 ani in urma.

buna.am avut un contact sexual neprotejat in 1-2 zile dupa ciclul menstrual si respectivul a ejaculat inauntru.exista sanse sa raman gravida???dak se poate un raspuns urgent va rog

Adauga raspuns

Raspunsuri (13)

Iuli

acum 13 ani

Da, se poate, pt ca nu ai de unde sa stii cand ovulezi. Sansele sunt mai scazute decat in mijlocul ciclului, insa ele exista. De aceea trebuie sa folosesti INTOTDEAUNA, pana si pt o singura penetrare, prezervativul.

Raspunde
 
1
 
Advertisement
barbieal3xa

acum 13 ani

si cum pot afla perioada de ovulatie??

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Daca nu au trecut 72 de ore de la contact, poti sa iei pastila de a doua zi. Ovulatia cam greu o afli, mai ales ca poate avea loc si de 2 ori, in mod exceptional. Exista teste de ovulatie, dar nu iti arata daca a fost deja, spre exemplu.

Raspunde
 
1
 
barbieal3xa

acum 13 ani

dar am auzit o vorba...ca inainte cu 3-4 zile de ciclu si dupa ciclu sa nu faci sex neprotejat k ramai insarcinata...e adevarat???

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Eu ti-am explicat situatia. Asta cu "am auzit o vorba" nu merge. Anatomic vorbind, ovulatia se produce in general in mijlocul ciclului menstrual (zilele 10-18). Numai ca "in general" nu functioneaza in totdeauna si se intampla ca ovulatia sa se produca in alt moment al lunii sau de doua ori. Stiu femei care au ramas gravide facand sex neprotejat in timpul menstruatiei, deci nimic nu e imposibil. Inca o data, sansele sunt mai mici, dar niciodata inexistente. In plus, chiar daca ejacularea nu se produce in interior, exista oricand riscul de sarcina pentru ca barbatul elimina in timpul actului sexual datorita excitatiei un lichid care contine spermatozoizi (chiar daca mai putini decat sperma). In concluzie, este suficienta o singura penetrare neprotejata in orice moment al lunii pt a ramane gravida. Sa nu uitam ca sexul neprotejat poate insemna boli cu transmitere sexuala si atata timp cat cei doi parteneri nu si-au facut TOATE analizele BTS la zi, nu ar trebui sa faca sex neprotejat.
In concluzie, prezervativul trebuie folosit intotdeauna si viata sexuala nu trebuie inceputa pana cand nu ne informam temeinic.
Sanatate multa iti doresc

Raspunde
 
0
 
honey

acum 13 ani

mai dar fara suparare...tu te "nedumeresti" dupa ce ai facut p***aa? inainte de ce nu teai gandit?

Raspunde
 
0
 
google

acum 13 ani

Ovulatia si riscul unei sarcini nedorite

Ovulatia este fenomenul de maturare (dezvoltare) si eliberare a unui ovul din ovarele femeii. In jurul datei de ovulatie este perioada fertila a ciclului menstrual al femeii, perioada in care ea poate ramane insarcinata mult mai usor. Uneori, cunoasterea acestei perioade este deosebit de folositoare pentru planificarea unei sarcini in cadrul unei familii. Dar alteori aceasta perioada poate da fiori la gandul unei sarcini nedorite. Cand are loc ovulatia ? Cum poate fi gasita perioada fertila ? Hai sa vedem ...

Ambele ovare contin intre 300.000 si 500.000 de ovule dar lunar se matureaza numai unul. Pana in jurul varstei de 45 - 55 de ani.

Din momentul maturitatii sexuale (cand apare prima menstruatie - menarha) fiecare ovar incepe sa elibereze, lunar si alternativ, cate un ovul. Acesta "calatoreste" prin trompele uterine catre uter. In toata aceasta "calatorie" daca se va intalni cu spermatozoizii, va fi fecundat. Ovulul traieste aproximativ 1-2 zile. Sperma poate trai, in corpul femeii, pana la 5 zile. Daca are loc un contact sexual inainte de ovulatie, spermatozoizii pot "astepta", pana la 5 zile, aparitia ovulului pentru a-l fecunda, orinde pe parcursul acestuia intre ovar si uter. De aceea, tinand seama perioada de viata a ovulului si perioada de viata a spermatozoizilor ...

... teoria spune ca o sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele din jurul ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1 - 2 zile dupa aceasta. La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual;

... dar in practica se poate intampla altceva : ciclul este neregulat mai ales in adolescenta si poate fi influentat de stress, de oboseala, de alimentatie insuficienta sau de infectii ale organismului. Cu cat ciclul este mai neregulat, cu atat este mai greu de stabilit cu precizie ziua ovulatiei. Iar ovulatia nu are loc cu exact 14 zile inainte de inceperea unui nou ciclu, ci poate fi cu plus sau minus 2 zile. De aceea daca vrei sa eviti o sarcina folosind metoda calendarului, momentul perioadei fertile nu este usor de stabilit. Si de aceea multe fete tinere raman insarcinate din cauza unei greseli de calcul. Credeau ca sunt intr-o "zi sigura" dar nu erau. Si tocmai de aceea metoda calendarului, daca este folosita singura, este o metoda cu o rata de esec destul de mare.

Dar ea poate fi foarte folositoare atunci cand este o metoda secundara alaturi de alta metoda contraceptiva, prezervativul. Ideea este sa-ti cunosti, cat mai aproape de adevar, zilele fertile si sa te abtii de la contactul sexual in aceasta perioada, evitand in acest fel riscul unei sarcini nedorite, sexul fiind "rezervat" celorlalte zile din luna, cand sansa de a ramane insarcinata este scazuta. Bineinteles, folosind pentru orice contact sexual, prezervativul.

Si cum se gaseste aceasta perioada in care este mai bine sa te abtii ? Se identifica ciclul cel mai scurt si a cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite. Pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 18, pentru gasirea ultimei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11 iar din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.

Aceasta este perioada in care probabilitatea aparitiei unei sarcini nedorite este mult mai mare decat in restul lunii. Pentru a evita o sarcina nedorita, in aceste zile este mai bine sa te abtii de la avea contacte sexuale. Doar cateva zile ... ti se pare o perioada prea lunga ? S-ar putea sa fie cam mult atunci cand simti cum hormonii isi fac de cap in corpul tau ... dar gandeste-te inca odata ... poate ca totusi nu este chiar atat de mult ... Ce zici ?

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Nu inteleg de ce ii recomandati metoda "calendarului" cu care o groaza de femei au ramas gravide (2 persoane foarte apropiate imi pot fi martori) si care se folosea pe vremea lui Ceausescu cand nu exista prezervativ sau alta metoda contraceptiva? Nu mai vorbesc cat de "ingraditoare" si de stresanta este aceasta metoda. De ce sa nu recomandati prezervativul, cand stiti bine ca ovulatia se produce cand vrea ea, nu cand vrem noi?

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Prezervativul in permanenta, ma refer.

Raspunde
 
0
 
valentina

acum 13 ani

am 21 de ani si am 2 copii unu de aproape 5 ani si unu de aproape 2 de ccand am nascut a doua oara am durere mari de spate si de cateva luni ciclu neregulat.De doua saptamani cand merg sa urinez cand ma sterg,ma sterg sange,iar cand am avut ultimul contact sexual jumatate de ora am plans de durere.odurere ca atunci cand am nascut.daca miati putea spune ce ar putea fi.Va multumesc

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

De doua saptamani stai asa si nu ai facut nimic?! mergi la ginecolog cat mai repede!

Raspunde
 
0
 
anonim

acum 13 ani

buna cine ma poate ajuta k un sfat kat mai urgent?am luat anticonceptionalele yaz 3luni 2 luni mia venit regulat.iar a treia luna kand am terminat nu mia mai venit ciclu .nu am avut contact sexual.mia intarziat 1 luna si cv am si o in fectie urata si chisturi oare asta e problema???

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 13 ani

Probabil. Mergi la medic!!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ciclul menstrual normal Tulburari ale ciclului menstrual Ciclul menstrual neregulat si ovulatia Dereglarile ciclului menstrual Ciclul menstrual – probleme ce pot sa apara

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×