Act sexual neprotejat?

Ciclul menstrual

Postata de Utilizator11722457021 cu 4 luni in urma.

Buna ziua, pe data de 11 iulie am avut menstruatia, care a ținut cam pana prin 16 iulie. In data de 21 iulie, undeva la ora 03:00 am intretinut relatii intime neprotejate cu iubitul meu iar tot pe 21 iulie pe la ora 14:00 am luat Emergana. Sunt depistata si cu tiroida autoimuna, ac***a tratament cu Propranolol si Thyrozol. Problema e ca pe 11 iunie am fost operata de urgenta si de apendicita flegmonoasa. In 2 august am avut o scurgere vaginala lichida cu putin sange, iar din 3 august a inceput sa curga sange normal, rosu aprins cu cheaguri de sange, asemănător cu cel menstrual. (Mentionez ca umpleam in jur de 4 absorbante de noapte pe zi). Aceasta sângerare a durat pana in 6 august. Din 6 august tot prezint un usor discomfort in zona ovarelor, ca o presiune, dar si dureri de cap si de gat. Nu prea am pofta de mancare si am dureri abdominale permanente (durere usoara). Oare e vorba de o posibila sarcina sau e altceva?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Simptomele descrise sunt destul de variate și pot fi cauzate de mai mult multe afecțiuni, nu neaparat o sarcina. De exemplu, sangerarile si durerile abdominale pot fi cauzate de o reactie adversa la medicamentul de urgenta (Emergana) sau pot indica o problema la nivelul ovarelor. De asemenea, durerile de cap si de gat pot fi legate de tiroida autoimuna sau pot fi rezultatul stresului. Scaderea poftei de mancare si durerile abdominale pot sugera un episod de gastrita sau o alta problema digestiva. Intrucat toate aceste simptome persista, ar fi foarte indicat sa consultati un medic.

Un test de sarcina poate fi efectuat, dar pentru depista o posibila sarcina, o ecografie pelvina ar fi mult mai indicata, fiind si mult mai precisa.

Pe langa ecografia pelvina, sugeram cateva investigatii suplimentare care va pot ajuta sa aflati ce anume determina aceste simptome:

- Un test de sarcina efectuat in cabinetul medicului, care este mult mai sensibil decat testele de sarcina disponibile in farmacii.
- Analize de sange pentru a evalua nivelurile hormonilor tiroidieni, pentru a verifica daca tratamentul pentru tiroida autoimuna functioneaza corespunzator.
- Posibil o endoscopie digestiva superioara, pentru a cauta semne de gastrita sau alti factori care ar putea sa cauzeze scaderea apetitului si durerile abdominale.

Desigur, toate aceste teste ar trebui sa fie efectuate sub supravegherea medicului si ar trebui discutate cu el.

Daca sangerarea vaginala continua sau daca durerea abdominala se agraveaza, va trebui sa faci o programare la medic imediat sau sa te prezinti la camera de garda.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Diverse/20-de-cauze-ale-durerilor-pelvine_8343

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ciclul menstrual normal Tulburari ale ciclului menstrual Ciclul menstrual neregulat si ovulatia Dereglarile ciclului menstrual Ciclul menstrual – probleme ce pot sa apara

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua