Postata de myname.alina cu 14 ani in urma.
Buna ziua, sunt o tanara de 18 ani si am probleme serioase de cateva saptamani, vaginul meu secreta din abundenta ceva alb spre gabui si miroase urat. Fac zilnic bai de sezut asa ca nu poate fi din cauza igienei. Ma ustura si ma mananca ingrozitor.In februarie am fost la ginecolog si mi-a prescris niste pastile naturiste pe baza de hormoni pt durerile menstruale.Mentionez ca nu mi-am inceput viata sexuala si nu poate fi vorba de BTS.Va rog sa ma ajutati, sunt ingrijorata!
Adauga raspunsacum 14 ani
Cred ca ai Vaginita. Iata un articol de pe Google despre aceasta problema. Mai gasesti si alte informatii. Va trebui sa mergi la doctor/ginecolog sa-ti ia o lama pt analiza si pt diagnostic si tratament corect. Pana mergi fa spalaturi cu apa calda in care ai pus o lingura de bicarbonat de sodiu. Cumpara bicarbonat de la farmacie, este special dar pana cumperi poti folosi si bicarbonat alimenta. Sanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!''''''Vaginita
Ce este vaginita?
Vaginita este descrisa din punct de vedere medical ca fiind o iritatie si/sau o inflamatie a vaginului. Vaginita este o boala foarte comuna care afecteaza milioane de femei in fiecare an.De fapt, vaginul se apara in mod normal de microorganismele nocive cu ajutorul florei bacteriene. Daca echilibrul este deranjat, apare vaginita.
Care sunt tipurile de vaginita?
Exista mai multe tipuri de vaginita:
• Vaginita bacteriana apare in urma unui dezechilibru al florei bacteriene. In mod normal, bacteriile "bune" sunt mai multe decat cele "rele"si ele detin sub control. Dar daca cele rele se inmultesc excesiv, vor strica echilibrul bacterian fragil. Nu se stie cu siguranta daca vaginita bacteriana se transmite prin contact sexual, insa femeile care au un nou partener de sex sau care schimba des partenerii sunt cele mai expuse acestui tip de vaginita. Totusi, sunt afectate si femeile care nu au o viata sexuala activa.
• Vaginita candidozica rezultata din inmultirea excesiva a unei anumite cipuerci, Candida Albicans. Candida se inmulteste atunci cand echilibrul bacterian este stricat, cel mai adesea de tratamente cu antibiotice sau steroizi, de un diabet necontrolat sau de schimbari homonale (sarcina, menopauza, contraceptive). Candidoza nu este considerata o boala cu transmitere sexuala. Se estimeaza ca trei femei din patru au cel putin o candidoza pe parcursul vietii.
• Tricomoniaza cauzata de un parazit care se transmite prin contactul sexual. La barbati, Trichomonas vaginalis, infecteaza tractul urinar, dar adesea nu provoaca simptome. Dupa contactul sexual cu un barbat infectat, parazitul ajunge in vagin unde se inmulteste. Tricomoniaza este o boala cu transmitere sexuala.
• Vaginita atrofica este frecventa dupa menopauza, fiind provocata de nivelul redus de estrogen. In lipsa acestui hormon, tesuturile vaginului devin subtiri, uscate, provocand mancarime si durere.
• Vaginita neinfectioasa este provocata de folosirea produselor pentru igiena: spray-uri, sapunuri, geluri, creme. Ele pot sa dea o reactie alergica ce irita tesuturile delicate ale vaginului.
Care sunt factorii de risc?
- toaleta genitala excesiva, cu sapunuri dure (se recomanda folosirea sapunurilor cu pH=3,8)
- spalaturile intravaginale dese
- lenjeria tanga,stramta ,din materiale sintetice
- tratamente indelungate cu antibiotice
- diabetul
- inceperea preococe a vietii sexuale
- parteneri sexuali multipli
- folosirea unui dispozitiv intrauterine(sterilet)
- sexul oral
- prezenta unei boli sexuale din trecut
- gelurile contraceptive vaginale, cremele vaginale antifungicide, supozitoarele si ejacularea masculine
Care sunt simptomele?
50 % din femeile care au aceasta afectiune sunt asimptomatice. In cazul in care apar simptomele constau in senzatii de arsura la urinare, iritatia vulvei si a vaginului, senzatie de mancarime la nivelul vaginului, secretii anormale (in cazul vaginitei bacteriene, scurgerea este alb-gri, cu miros de peste, mai pregnant dupa contactul sexual:candidoza se manifesta prin scurgeri albe, groase, iar tricomoniaza provoaca o scurgere galben-verzuie)
Alte simptome:
- act sexual dureros, neplacut
- in cazuri restranse chiar sangerari vaginale,
- rareori - febra, frisoane, simptome asemanatoare gripei.
Cum se pune diagnosticul?
Diagnosticul se pune pe baza prelevarii secretiilor vaginale pentru a identifica microorganismul in cauza-in urma analizei la microscop a secretiei vaginale si prin masurarea aciditatii (rezultat pozitiv in cazul unui pH mai mare de 4,5).
Care sunt complicatiile vaginitei?
Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.
Complicatii ale vaginitei:
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
Care este tratamentul?
Tratamentul are la baza administrarea de antibiotice sau antifungice (in functie de tipul de vaginita) timp de 7-14 zile; mai exista si forma de tratament-minut (o singura zi). Aceste medicamente nu trebuie prescrise in primele trei luni de sarcina. Partenerul sexual este tratat simultan, chiar daca nu prezinta nici un simptom, pentru a preveni orice posibilitate de recidiva.In cazul vaginetei atrofice se recomanda administrare de estrogeni sub forma de creme vaginale, comprimate sau plasture transdermic.
Cum putem preveni aparitia vaginitei?
• Evita baile fierbinti.
• Dupa dus, asigura-te ca nu ramane sapun in zona genitala externa. Evita sapunurile antibacteriene sau pe cele cu miros puternic.
• Evita produsele iritante: tampoane si absorbante parfumate, spray-uri, geluri, creme. Chiar daca sunt promovate ca produse igienice, unele nu iti fac deloc bine. Daca vrei un produs igienic bun, cumpara-l de la farmacie.
• Igiena zonei genitale se face dinspre fata inspre spate pentru a nu infecta vaginul cu bacterii provenite din tractul digestiv.
• Nu face spalaturi vaginale daca nu ti-au fost recomandate de medic. Vaginul nu necesita curatare pentru ca se curata singur, in mod natural. Spalaturile vaginale, mai ales cu sapun sau ale produse cosmetice, strica echilibrul bacterian si nu vindeca bolile tractului genital.
• Foloseste prezervativul. Este singura modalitate cu adevarat eficienta de a preveni bolile cu transmitere sexuala.
• Poarta lenjerie de bumbac, nu foarte stramta, care lasa pielea sa respire. In timpul somnului nu se poarta lenjerie. Candida albicans se dezvolta ce mai repede in medii ude.
• Consuma iaurt care contine lactobacili activi. Lactobacilii sunt printre bacteriile "bune", care ne pazesc de vaginite.
acum 14 ani
Cel mai important este sa mergi la medicul ginecolog sa iti dea tratament. Pe langa spalaturile cu bicarbonat poti sa dai si cu crema de galbenele(cea de la plafar fara adaosuri - eu folosesc cea de la fares) Se pare ca ai o candida destul de urata.
Tratamentul trebuie sa-l urmezi exact si sa mergi la control deoarece poate recidiva .
acum 14 ani
Iar ca o completare a ceea ce a spus "fvs", chiar daca nu ti se prescrie de catre medicul ginecolog, trebuie sa ii ceri tu neaparat sa-ti ia secretie pentru a-ti face o fungigrama, caci altfel nu te vei vindeca de candida in veci, caci exista mai multe tulpini din aceasta ciuperca tare pacatoasa iar tratamentul trebuie facut exact pe tulpina pe care o ai tu. Trebuie musai sa mergi la medicul ginecolog (un medic bun, daca se poate, da si tu "sfoara in tara" pe la prietene sau colege, poate iti recomanda pe cineva care chiar "se pricepe"!).
Sanatate multa iti doresc.
acum 14 ani
neaparat la medic ginecolog si sa insisti sa iti faca o lama ( analiza care iti arata concret ce ai, nu doar "presupunerile" doctorului) ! unele boli cu transmitere sexuala se iau chiar si de pe capacul de toaleta ( cred ca erau 2 dar nu imi vin in minte acum). si FOARTE IMPORTANT : pana mergi la doctor pt acea analiza NU TE SPALA CU NIMIC ! dar du-te in max 2 zile, nu amana, ca tu te chinui si suferi. in dimineata aceea nu te spala deloc nici in exterior decat daca e super necesar ( adica este groaznic de murdar si etc). daca incerci sa te "tratezi" singura (cu diverse spalaturi) poate sa ti se intample sa te simti ceva mai bine la inceput dar, cum nu ai facut un tratament ca la carte, sa te trezesti ca iti reapar problemele si o iei de la capat.... deci fa analiza sa aflii SIGUR ce ai !
acum 2 ani
Poate ai diabet!Că așa se întâmplă se te iriți(opărești) sau să faci floricele de secreție albă și dacă mai miroși și a urină uneori ...este clar
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua