T3aN0Mx ce înseamnă ?

Cancer de prostata

Postata de Utilizator11709903312 cu o luna in urma.

Buna ziua!
Tatăl meu are cancer de prostată, scor Gleason 9, iar în urma rmn-ului am rămas cu următoare nelamurire. Mx înseamnă ca metastazele nu pot fi evaluate, asta înseamnă ca ele există sau va nu este sigur ca are metastaze la distanță?
Va multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

T3aN0Mx este un sistem de clasificare medicala, mai exact parte din sistemul TNM care este folosit pentru stadializarea cancerelor. "T" se refera la marimea si extinderea tumorii primare, "N" la implicarea ganglionilor limfatici, iar "M" la prezenta metastazelor.

In cazul tatalui dvs., T3a inseamna ca tumora s-a extins prin capsula prostatei la una sau ambele parti, iar N0 semnifica faptul ca ganglionii limfatici din apropiere nu sunt afectati. Mx, asa cum ati mentionat, insemana ca metastazele nu pot fi evaluate. Acest lucru nu inseamna neaparat ca exista metastaze (M1), dar nici nu se poate confirma ca nu sunt (M0). Aceasta incertitudine ar putea fi din cauza limitarilor tehnice ale unui RMN sau alte metode de scanare folosite.

Va recomandam consultarea cu un medic specialist pentru a discuta despre teste suplimentare care ar putea clarifica situatia.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/oncologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-prostatei/bolile-de-prostata-tumori-canceroase-sau-necanceroasei_6831
sfatulmedicului.ro/Cancer/optiuni-terapeutice-pentru-cancerul-de-prostata_11278

Raspunde
 
1
 
Advertisement
Utilizator11709903312

acum o luna

Si in cazul in care sunt metastaze osoase, nivelul este tot t3a sau acesta devine stadiul IV al bolii?

Raspunde
 
0
 
SfatulMedicului

acum o luna

Buna ziua,

In cazul in care cancerul de prostata s-a raspandit la oase si a depasit stadiul localizat (adica T3a), acesta este clasificat ca stadiu IV al bolii. Stadiul IV al cancerului de prostata indica o boala avansata in care celulele canceroase s-au raspandit la alte organe sau tesuturi din afara prostatei, cum ar fi oasele in cazul metastazelor osoase.

Atunci cand cancerul de prostata metastatic s-a raspandit la oase sau alte organe, tratamentul va fi orientat spre gestionarea si incetinirea progresiei bolii, imbunatatirea calitatii vietii si mentinerea simptomelor sub control. Tratamentele pentru cancerul de prostata metastatic pot include terapie hormonala, chimioterapie, terapie cu radiatii, terapie cu radionuclizi, imunoterapie sau alte tratamente menite sa controleze cresterea tumorii si sa reduca simptomele asociate cu metastazele osoase, cum ar fi durerea si riscul de fracturi.

Este important ca pacientul si familia sa lucreze impreuna cu echipa medicala pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat si pentru a lua decizii informate in legatura cu gestionarea cancerului de prostata metastatic. Este, de asemenea, recomandat sa se ofere sprijin emotional si psihologic pacientului si familiei in timpul acestui proces dificil.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/oncologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Cancer/ce-trebuie-sa-stiti-despre-cancer_744

Raspunde
 
1
 
Utilizator11709903312

acum o luna

Vă mulțumesc foarte mult pentru lămuriri.
Multă sănătate

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei (marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei) Alimentele contra cancerului de prostata Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata Rolul dietei in prevenirea cancerului de prostata Ce trebuie sa stim despre cancerul de prostata

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×