Concentratie aerosoli

Boli respiratorii

Postata de UanaZ cu 12 ani in urma.

Buna seara. Am un baiat de 1 an si 10 luni, are in jur de 11 kg jumatate si as dori sa ii fac aerosoli, deoarece s-a ales cu o viroza urata. As dori, daca se poate, sa imi spuneti ce medicamente ar trebui sa folosesc si in ce concentratie.
Mentionez ca acum 3 luni a avut pneumonie si am fost internata cu el in spital. As vrea sa incerc sa ii fac aerosoli inca de la debutul virozei, pentru a nu ajunge din nou la complicatii.
Viroza se manifesta prin muci aposi si o tuse productiva, nu foarte deasa. Am in casa dexametazona 8mg si gentamicin 80mg/2ml .

Multumesc frumos.

Adauga raspuns

Raspunsuri (7)

Medic Epuran

acum 12 ani

Dacă este vorba doar de mucozităţi se poate administra doar ser fiziologic simplu sau se poate adăuga un fluidificant de secreţii de exemplu Acetilcisteină soluţie 100-200 mg. În caz de bronhospasm, respiraţie grea se poate administra Ventolin soluţie 1-2 mg sau Ipratropiu (Ipravent, Atrovent) 100-200 microrame (0,1-0,2 mg)

Raspunde
 
0
 
UanaZ

acum 12 ani

multumesc frumos pentru raspuns. Am sa incerc maine dimineata cu aerosolii pentru mucozitati. Ma tot stresez sa imi dau seama daca respira normal. Ultima data am ajuns la spital crezand ca e racit si fiind tarziu si avea febra, am spus ca pentru orice eventualitate sa mergem la control.... si el avea pneumonie...Saturatia de oxigen 96, parca... SI nici nu mi-am dat seama... Plange ingrozitor si se chinuie ori de cate ori mergem la doctor si ma straduiesc sa imi dau seama de gravitatea virozei lui, ca sa nu il mai chinui pe la medici, decat daca este absolut necesar. Imi puteti spune ce medicament i-as putea administra pentru a preveni o pneumonie?

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Nu există medicaţie preventivă pentru pneumonie ci numai tratarea corectă a virozei respiratorii. Există medicamente stimulatoare ale imunităţii (Broncho-vaxom) şi vaccinuri (antigripal, antipneumococic), dar acestea se administrează ˝la rece˝ (adică nu se administrează în cazul existenţei unei viroze respiratorii manifeste)

Raspunde
 
0
 
UanaZ

acum 12 ani

Am consultat patru medici, de sambata incoace, si am primit tot atatea diagnostice. Primul a fost sambata, la spital, dupa trei zile de febra fara niciun alt simptom. Rezultatul- amigdalita pultacee acuta, desi ORL-istul din spital si primul medic de garda mi-au zis ca, citez, "gatul este ok, putin rosu, dar a si tipat de o ora aici". Mbun...al treilea medic ..vine sa scrie reteta. I-am zis ca nu am un diagnostic, cere sa se uite si ea in gura lui. Se uita si scrie pe foaie chestia cu amigdalita. Recomanda antibiotic 10 zile, nurofen si novocalmin la nevoie. incerc sa cer o explicatie pentru administrarea de antibiotic asa.. fara nicio analiza sau alta investigatie..ma expediaza rapid. Cum copilul nu a mai facut febra toata ziua respectiva si nici duminica, aman antibioticul. Luni - medicul pediatru si de familie - stomatita. Bineinteles ca m-a uimit diagnosticul si incep sa intreb...dar totusi gatul? amigdalele? plamanii sunt ok?... raspunsul a fost sa ma focusez pe STOMATITA, ce nu inteleg?? Primesc reteta cu Sumetrolin, tantum verde, glicerina cu stamicin, gargara cu bicarnonat, probiotice si imunnobaby. Desi m-am chinuit sa ii gasesc o afta cat de mica si nu am reusit, am inceput totusi cu tratementul prescris, vazand ca Sumetrolinul e indicat si la gatul rosu si alte infectii bacteriene. Azi insa au inceput mucii aposi, abundenti si tusea destul de productiva. Ceilalti doi medici consultati prin telefon ... au zis ieri ca ba ar fi varsat de vant ba nu mai stiu ce.
Maine ar trebui sa ma duc sa consult alt medic, care ar putea sa imi dea un diagnostic corect si mai ales un trament corect. Problema e ca de unde il iau? Cu cel pediatru m-am lamurit, la spitalul la care am fost se pare ca nu au decat un singur diagnostic, amigdalita pultacee (anul trecut am mai primit de la ei acelasi diagnostic, iar in urma analizelor s-a evidentiat ca nu era asa)...
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile date la aceasta ora tarzie.

Raspunde
 
0
 
Gabriela

acum o luna

Astia nu stiu de capul lor doamna, si eu am patit la fel.A fost pozitiv RSV, medicul de familie a zis mergeti la spital ca asta e periculos.Am ajuns la spital, ne-a dat un tratament si mi-a spus sa il tin sub observatie, dar e a fost din ce in ce mai rau.Am chemat salvarea de mai multe ori, i-au zis ca are diverse boli respiratorii, ultimul om de pe salvarea mi-a zis sa renunt la anumite medicamente din tratament ca ultima oara sa ajung cu baiatul din nou la spital pt ca tusea extrem de rau sa mi se spuna ca are pneumonie interstitiala.Si m-am plimbat asa inainte de acest diagnostic vreo saptamana.
Exista intr-adevar anumiti medici care isi fac treaba cum trebuie, restul, umplutura.Diagnostice de pe google.

Raspunde
 
0
 
melinda

acum 12 ani

unui hipertensiv este recomandat sa faca aerosoli?( dupa o pneumonie )

Raspunde
 
0
 
MembruMobileApp1481148003

acum 7 ani

Sunt foarte bucuroasa ca am cunoscut medicul pediatru la care merg cu copii. Ne scapa fara antibiotice si din situatii care oar grave la prima vedere. Ne cere mereu rabdare... Pentru tuse ne zice sa luam Prospan care functioneaza ca expectorant si fluidifica mucoasa drept rezuotat in citeva zile se termina cu mucusul din branhii. Pentru gitul rosu ne recomanda Isla, ce-i drept pentru ca copii sunt mai maricei de 3 ani si nu am probleme cu suptul

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia Simptome ale bolilor respiratorii Care e rolul hipersensibilitatii alimentare in producerea bolilor respiratorii?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua