TGO si TGPin continua crestere.

Boli pancreatice si de ficat

Postata de catalinig cu 12 ani in urma.

Buna ziua,
Sotul meu in virsata de 38 ani in urma unor analize efectuate in 24 ian 2012 a descoperit urmatoarele valori ale transnaminazelor TGO 41, TGP 8 (valori care s-au mentinut constante pina acum datorita steatozei hepatice de care sufera). In luna martie ca urmare a unei pneumonii a urmat tratament injectabil cu fortum -10 zile, luind in acelasi timp si protectoare pentru ficat, liv52. La 10 zile dupa terminarea tratamentului cu antibiotice valorile transnaminazelor au crescut simtitor(TGO 80, TGP 121) Dupa doua saptamini in care a luat zilnic silimarina (silimarina de 1000mg-2 pe zi) a repetat analizele:TGO 81.8 si TGP 169.2 acestea fiind in crestere.
Electroforeza proteinelor serice se prezinta asfel:albumina 54.18, alfa-1-globuline 4.93, alfa-2-globuline 12.28, beta-globuline 14.13, gamma-globuline 14.47, proteine totale 7.09 ,
Raport A/G 1.18
Bilirubina totala 1.08, fosfataza alcalina 239.4, gama GT 24.9, , proteine totale serice 7.09, , ASLO

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

catalinig

acum 12 ani

Corectez postarea anterioara (TGP 41 , si TGP 80 )

Raspunde
 
0
 
Advertisement
eva40

acum 12 ani

feriti-l de medicamente,sunt toxice pt ficat,iar dansul are un ficat bolnav.
Daca breti sa-l ajutati fara sa-i faceti rau,dati-i Liver Aid 3x1 o cutie,Pure Yucca 3x1 o cutie si Paraprotex 3x1 o cutie,dupa ce ati terminat acestea trebuie sa mearga mai departe cu Nopalin 3x2 inainte de mancare si Resveratrol 3x1 dupa mesele principale.
:) in 2 luni are analize perfecte

sa-mi scrieti ce grupa de sange are

Raspunde
 
0
 
Dr. Constantin Rusu

acum 12 ani

Daca a fost exclusa hepatita virala B/C (Ag HBs/Ac HCV), e foarte posibil ca valorile crescute ale transaminazelor sa fie consecinta steatozei hepatice. In aceste conditii, singurele recomandari cu eficienta dovedita sunt:
1.investigarea cauzei steatozei; de obicei este vorba fie de tulburari metabolice (diabet, grasimi mari in sange, obezitate), fie de exces de alcool.
2.daca excesul de alcool iese din discutie, eventualele tulburarile metabolice necesita schimbari ale stilului de viata (mai putine dulciuri, mai putine grasimi, mai multa miscare, renuntare la fumat) si, la indicatia medicului, tratament medicamentos.
Alcoolul, in conditiile de fata, este cu desavarsire contraindicat. In privinta "protectoarelor hepatice" si a suplimentelor alimentare, trebuie sa aveti in vedere un singur lucru: tot ce intra pe gura trece prin ficat; asa cum nu v-ar lasa sufletul sa puneti un om bolnav la treaba, aveti mila si de ficat si nu-l suprasolicitati inutil. Nu are nevoie decat de o alimentatie sanatoasa, echilibrata.

Raspunde
 
0
 
catalinig

acum 12 ani

Va multumesc mult pentru raspuns.Este adevarat , sotul meu depaseste generos 100 kg (la un metru si 88 cm , cintareste 120 kg.) A incercat diverse diete insa rezultatul nu a fost spectaculos.Nu consuma alcool, nu este fumator , si nici de o alimentatie necorespunzatoare nu poate fi vorba (nu consuma grasimi , dulciuri , mezeluri ). Si totusi nu reuseste sa scape de surplusul de kg.Are si un status imunitar deficitar . Pot spune ca este un aspirator de virusi (viroze respiratorii in special). In schimb duce o viata sedentara , cu ore putine de somn, si probabil cu mult stres (este de profesie informatician ) .In urma analizelor este exclusa hepatita B,C, D., la fel si hepatita autoimuna.Si totusi valorile transaminazelor urca ingrijorator. Un medic(care a opinat in sensul unei hepatite toxice medicamentoase) i-a prescris ursofalk 250mg, As dori sa stiu si opinia dv. referitor la acest medicament, inainte de a-l urma.Am acum , imperios nevoie de sfatul dv.
Multumesc inca o data...

Raspunde
 
0
 
eva40

acum 12 ani

Medicamentele,alimentele,alcoolul si toxinele sintetice alimentare sunt dusmanii ficatului,la fel si supararile,furia.
Suplimentele alimentare deocamdata nu au facut rau nimanui,numai bine.D-na dr racatean Cristina de la spitalul Deva a avut cu aceste produse minunate rezultate remarcabile in diferite forme de Hepatita ,ciroza ,steatoza etc.
Daca doriti,va pun in legatura cu dansa.La fel,spitalul de psihiatrie Arad impreuna cu institutul de cercetari Timisoara au facut un an studiu pe unele produse di aceasta gama cu rezultate nesperate.Chiar credeti ca toti oamenii care sunt adept acestor produse,mint?
Eu cu tratamentul dat garantez ca ficatul acestui domn se regenereaza perfect,sigur,alaturi de dieta data de d-un dr Rusu.Tot respectul pt asemenea medici care nu umfla bolnavii de medicamente.Din pacate sunt putini ca si d-ul dr. Rusu
Multumim pt ajutor

Raspunde
 
0
 
Dr. Constantin Rusu

acum 12 ani

Personal, raman la convingerea ca este vorba de o steatoza hepatica pur metabolica. In aceste conditii tratamentul medicamentos (inclusiv cel "hepatoprotector") are o eficienta limitata. Esentiala este schimbarea stilului de viata (cat mai multa miscare!).
Nu ati pomenit nimic de glicemie; din descrierea dvs. riscul de diabet zaharat pare sa fie destul de mare (daca glicemia este totusi normala, sfatul meu este sa dozati hemoglobina glicozilata sau sa faceti un test de toleranta la glucoza). De asemenea, este important sa va asigurati ca tensiunea arteriala si colesterolul sunt in limite normale.
Trebuie sa recunosc ca nu inteleg rostul tratamentului cu Ursofalk, desi e posibil ca medicul care vi l-a recomandat sa aiba un motiv intemeiat. O eventuala decizie de renuntare la tratament trebuie luata impreuna cu medicul curant.
Singurul tratament medicamentos cu eficienta demonstrata in steatohepatita este vitamina E (800UI/zi).

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile pancreasului Cancerul pancreatic Ficatul si caile biliare - riscul unei patologii hepatice Bolile autoimune Vezica biliara (colecistul): boli specifice

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×