Postata de grofar cu 13 ani in urma.
buna ziua,
ma numesc valentina si am 42 de ani.in urma cu 12 ani am suferit o operatie de scoatere a fierii in urma unei litiaze biliare.cu toate acestea imediat dupa operatie durerile au reinceput cu aceleasi episoade de voma .am facut endogasrtoscopie si mis-a spus ca stomacul e sanatos dar sa am grija la dieta.am dus-o asa cu crize recurente cel putin 3 pe an pina acum 2 luni cind am fost internata cu pancreatita acuta si tratata corespunzator.mi s-a spus ca sa-r putea sa am pietre pe canalul biliar si acestea sa-mi dea episoadele de pancreatita.peste 2 luni am ajund din nou in spital dupa o noua criza.am facut un RMN si mi s-a confirmat aparitia pietrelor in canalul biliar.mi s-a facut o interventie gastroendoscopica cu anestezie generala ,endoscopie care a tecut d estomac si cu ajutorul unui balon mi-au curatat canalul biliar.
intrebarea mea este de ce aceste pietre nu au fost vazute in timpul acestei proceduri si de ce ficatul meu face aceste pietre? este ereditar sau e din cauza dietei? mentionez ca anlizele lipidelor este normala(trigliceride colesterol etc)
acum 13 ani
Exista mai multi factori care contribuie la apariţia litiazei biliare precum:
1.excesul de colesterol (alimentaţia dezechilibrată)
2.obezitatea (persoanele care sunt supraponderale - în special femeile - precum şi cele scad rapid in greutate, au un risc mai mare de a dezvolta calculi biliari).
3.sedentarismul.
4.sexul feminin (femeile cu vârste cuprinse intre 20 - 60 ani sunt mai susceptibile de a dezvolta calculi biliari decat bărbaţii).
5.antecedentele familiale
6.nivelul de estrogen (nivelurile crescute de estrogen, pot creşte riscul de calculi biliari prin cresterea nivelului de colesterol în bilă şi scăderea motilităţii vezicii biliare; femeile gravide, femeile care utilizează contraceptivele orale, precum şi femeile in postmenopauza care primesc terapie hormonala de substituţie au o probabilitate mai mare de a dezvolta calculi biliari)
7.bolile vezicii biliare şi căilor biliare (persoanele cu afecţiuni ale vezicii biliare sau ale căilor biliare, cum ar fi chisturile de duct biliar, au un risc crescut de calculi biliari).
acum 13 ani
buna seara,
din ce ne-ati scris, nu am inteles la care din proceduri ziceti ca nu s-au vazut pietrele?
cat despre cauza acestor pietre, din ce spuneti, le-ati avut inca de dupa colecistectomie, deci ar putea fi datorate migrarii catorva calculi de dinainte de operatie, sau pot fi calculi nou aparuti, ulterior operatiei, probabil datorita existentei unor factori favorizanti litogenezei, cum ar fi staza data de stricturi la nivelul cailor biliare, disfunctii ale sfincterului Oddi, etc.
va urez o seara buna
acum 13 ani
am facut procedura intr-un spital din dubai.in engleza se numesteERCP.stiuca este endoscopie.va scriu exact dupa raportul facut dupa operatie.
the scope was inserted to the second part of duodenum
the paplla was in with normal position and structure
cannulation was done to the CBDwich as mildly dilated 1cm,and reminent part of cysticduct(state post cholecystectomy)
sphincrectomywas done
contrast was injected to wich showed no stone in the intrahepatic and CBDducts
ballon catheter was insert several time and no stone could be retrieved
eu sunt nedumerita de ce nu au fost gasite pietre cind RMNul arata clar ca am in jur de 4-5 pitricele in canalul biliar(CBD)
deocamdata ,la doua saptamini dupa acest procedeu ma simt bine.de mai mult de 3 luni maninc fara nici un pic de grasime,si ca de obicei foarte mici portii.sunt supraponderala desi maninc mai putin de 800 cal pe zi.
in 2007 am facut o operatie de extirpare a glandei tiroide si de atunci m-am ingrasat 20 kg pe care sub nici o forma nu mai pot sa le dau jos
doctorul care mi-a facut procedura mi-a recomandat sa iau prontoprazole timp de 3 luni.
multumesc pentru raspunsul prompt
cu respect valentina.
acum 13 ani
este posibil ca prin ERCP sa nu fi ajuns pana la nivelul unde erau evidentiate ''pietricelele'' pe RMN, mai ales ca acestea nu stau fixe intodeauna, ci pot migra.
in legatura cu tiroida, dupa operatie presupun ca medicul v-a prescris tratament de substitutie, nu? la medicul endocrinolog cand ati fost la control ultima oara?
va urez o zi buna
acum 11 ani
si dietele pentru slabit.
acum 2 ani
Prof dr Ditoiu de la Fundeni spune ca dietele de slabit favorizeaza aparitia pietrelor organismul stocand grasimea ca si rezerva.
acum 11 ani
CU SARE AMARA...............EU AM REUSIT SA LE ELIMIN PE TOATE IN DOUA ETAPE...... FACETI TRATAMENTUL DR CLARK CON SALE AMARO ULEI DE MASLINE SI LAMAIE .LA DIFERENTA DE 1 LUNA SE FACE SI AL DOILEA TRATAMENT........TOTUL SE FACE IN 24 DE ORE..........SE INCEPE DE LA ORA 14.00 POST NEGR PANA LA ORA 18.00 CAND SE IA PRIMA CANA DE APA CU O LINGURITA DE SARE AMARA........A DOUA SE IA LA 20.00........APA CU SARE AMARA.....LA ORA 22 SA FACE UN AMESTEC DIN JUMA CANA DE ULEI DE MASLINE SI UN SFERT DE CANA DE ZEAMA DE LAMAIE SE AMESTECA BINE INTR-O STICLA DE PLASTIC SI SE BEA IN 5 MINUTE IN PICIOARE......SE STA IN PAT 20 DE MINUTE CU BURTA IN SUS........PUNETI CEVA CALD IN ZONA FICATULUI......ASA SE ELIMINA MULTE PIETRE DE LA BILA..........A DOUA ZI SE IA AL TREIA CANA DE SARE AMARA LA ORA 8.00......ASTEPTATI-VA LA DIAREE.......SI LA ELIMINARE DE MULTE PIETRE............SUNT VERZI DE DIFERITE DIMENSIUNI........LA 10 SE IA ULTIMULA CANA DE SARE AMARA.......STATI ACASA CACI VETI MERGE DES LA BAIE.......SA ELIMINATI PIETRELE.......LA 12 SE POATE MANCA DEJA .........NUMAI FRUCTE............DUPA 18.00 SE POATE MANCA NORMAL..........IN ACEST TIMP CAT TINETI TRATAMENTUL NU BETI NIMIC SI NU MANCATI NIMIC.......AL DOILEA TRATAMENT PUTETI SA IL FACETI DUPA O LUNA..........MULTA SANATATE
acum 2 ani
Cu reteta asta am ajuns eu la chirurgie la Colentina.
Chirurgul a spus ca toate pietrele erau ingramadite spre canalul coledoc dar nu aveau cum trece pentru ca este ingust are 0.3 mm si daca se infig acolo incep crizele cu dureri pana la lesin.
acum 11 ani
http://www.scribd.com/doc/182422768/Scapa-de-pietre-la-ficat-si-fiere-Andreas-Moritz
acum 10 ani
Cititi despre pietrele la ficat la linkul de mai jos
http://neclintit.com/2014/01/18/ceea-ce-medicii-nu-o-sa-va-spuna-niciodata-cauza-majoritatii-bolilor/
acum 3 ani
Buna ziua!
Si eu mă confrunt cu diagnosticul acesta! Se numeste "boala Caroli". Este o boala genetică si foarte rară. Ficatul este mult prea activ si de aceea el produce acele pietre. Intr-adevar ar fi trebuit sa am regim alimentar toată viața ca sa-l mai încetinesc putin însă nu l-am avut decât 7 luni după intervenția chirurgicală. Iar acum regret nespus de mult!
Am fost operată anul trecut unde mi-au scos lobul stâng la ficatului impreuna cu multe pietricele. Timp de 22 ani nu am stiut despre acesta boală desi eu mereu acuzam dureri si stari de vomă. În ultima vreme făceam febra pe lângă celalte simtome. Durerile le simt atunci când piatrere pleacă la "plimbare", ele în acest timp zgârie peretii din aceea zonă.
Acum am facut din nou o criză și se pare ca ficatul meu a produs din nou pietre insa de acesta data la lobul drept al fiactului.
Următorul pas ar fi sa fiu pusă pe o listă de așteptare pentru un transplant hepatic caci nu mai pot estirpa lobul drept al ficatului datorită faptului ca ficatul meu nu s-a regenerat in totalitate pana acum.
Sper ca veti reusi sa invingeti boala asta.
Oricum doar Dumnezeu ne mai poate salva acum. Iar eu cred ca atunci când Isus a murit pe cruce, nu doar ca a murit pentru păcatele noastre , dar a murit si pentru toate bolile noastre, El este cel mai bun vindecător, dacă medicii spun ca nu exista salvare, consider că mereu va fi la Dumnezeu o ultimă speranță! Incercati sa nu va pierdeti speranța. Sper ca v-am putut fi de folos!
Sănătate multă va doresc si sper sa ne auzim de bine!
acum 2 ani
Eu cred ca litiaza a fost restanta de la inceput, pentru ca pe bontul ramas chirurgul nu vede cand introduce trocarul de sectionare, iar la ecografie nu se vad fiind prea mici.
Trebuia sa dea de gandit de la inceput pentru ca numai litiaza restanta da dureri. Litiasa a putut migra inainte de interventie in pancreas dar fiind mici nu se vad, posibil sa se vada la RMN CT cu substanta de contrast.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua