un raspuns , va rog !

Boli intestinale Ulceratii esofagiene cu sangerare Examinarea tractului gastro-intestinal

Postata de sah cu 14 ani in urma.

Am o problema la care as dori sa primesc sfaturile sau parerile dvs, de aproape un an de zile ma confrunt cu o problema foarte jenanta, eman gaze intestinale involuntar. Mentionez ca nu am probleme digestive, nu am nici fisuri,hemoroizi sau alte neregularitati ale aparatului digestiv. Am mers la mai multi gastroenterologi care mi-au dat de luat anumite tratamente medicamentoase(espumisan,nexium,motilium,colospasmin,debridat +regim) care nu au avut niciun efect , iar mai departe au refuzat sa-mi faca alte controale spunand ca nu au de ce sa ma "chinuie" deoarece dpdv functional totul merge bine (nu am diaree/constipatie etc)si sunt tanara. Dupa masa in general ma simt balonata, dar anumite gaze le eman fara sa le simt! Nu mai stiu incotro sa ma indrept iar situatia va dati seama cat de jalnica e... Poate fi o problema cu nervii periferici/coloana? nu-mi explic, si nici medicii nu au stiu ce sa-mi spuna. Va rog o parere daca se poate. Va multumesc si multa sanatate

Adauga raspuns

Raspunsuri (71)

ela

acum 14 ani

Tyara , spune-mi te rog, te-ai gandit la un control neurologic sau chiar l-ai facut deja? Ma gandesc ca asta ar fi un alt punct de plecare ....., nici nu m-ai stiu unde sa ma duc.Sarbatorile , musafirii mai mult sau mai putin poftiti m-au demoralizat complet.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
tyara

acum 14 ani

cred ca am mai scris, mi-a fost recomandat RMN dar la coloana. Medicul (de fam) mi-a spus sa incerc si varianta aceasta dar : pt ca nervii periderici sa fie amortiti trebuia sa fi suferit o lovitura/accident la coloana (nu e cazul meu),iar daca nervii ar fi avut de suferit as fi avut pierderi involuntare de detoate (iar nu e cazul meu). Dupa ce am inceput tratamentul homeo nu am mai mers la niciun doctor... Dar daca afli ceva in domeniu te rog sa lasi un mesaj si aici!

Raspunde
 
0
 
tyara

acum 14 ani

fa-ti cont pe forum si completeaza o fisa! poate te ajuta

Raspunde
 
0
 
ela

acum 14 ani

Da, ai dreptate ai scris in primele postari . Imi cer scuze ca nu am recitit ...a fost o idee de moment si am scris. O sa completez si o fisa ! Recomandarea unui medic in cazul meu a fost kinetoterapia .Ramane de vazut insa unde voi gasi unul bun. Multumesc de raspuns Tyara si iti doresc sanatate!

Raspunde
 
0
 
* tyara 2010 *

acum 14 ani

daca merge varianta cu kineto lasa mesaj si aici cu detalii te rog ! enjoy

Raspunde
 
0
 
ANA

acum 14 ani

SUNTETI DIN BUCURESTI????

RECOMANDARE KINETOTERAPIE - HORATIU TEL.0724 495 102 - NU STIU NUMELE DE FAMILIE

ESTE FFF BUN KINETOTERAPEUT

Raspunde
 
0
 
tyara

acum 14 ani

pt Ana : da sunt de prin Bucuresti... V-as ruga sa-mi dati detalii cu privire la acest kinetoterapeut ... un site/ o adresa a cabinetului, de ce anume v-ati insanatosit asfel, etc. Multumesc pt mesaj

Raspunde
 
0
 
tyara

acum 14 ani

mersi pt raspuns george!

Raspunde
 
0
 
norma

acum 14 ani

buna seara, In ultimul timp am observat ca sunt zile in care elimin fara sa-mi dau seama un lichid verzui (cantitati ff mici) din colon, si simt un usor disconfort al anusului (mancarimi) in rest totul e ok, aveti idee ce anume poate fi?(mucoasa intestinala sau altceva?) si ce pot face ca sa revina la normal totul ?! (gasesc pete mici pe lenjerie) va multumesc

Raspunde
 
0
 
LiaA

acum 14 ani

Pentru cei care mai sunt interesati de homeopatie in Iasi, am aflat nr medicului Receanu: 0232 410 208 sau 0332 435 525. E cam scumpa insa o consultatie, 2mil, dar s-ar putea sa merite. Ar mai fi in aceeasi incinta si Negoiescu - 0761 602 653.

Raspunde
 
0
 
el

acum 14 ani

tyara s-a rezolvat problema??

Raspunde
 
0
 
adrian

acum 13 ani

Jidoi este din orasul stei , daca doriti numarul lui ma sunatzi pe mine la 0745786321 si o sa fac rost de nr lui pt ca inca nu il am

Raspunde
 
0
 
eyna

acum 11 ani

Buna ziua.
De multa vreme si eu ma confrunt cu aceeasi problema. Am incercato gramada de pastile, fara efect. Am facut numeroase analize, toata au iesit ok. Am citit postarile anterioare si am incercat mare parte din ceea ce s-a mentionat. Mi-ar ramane poate doar varianta homeopatiei...as vrea sa mai aud pareri de ce care se lupta cu aceasta situatie stanjenitoare..ce altceva v-a ajutat?

Raspunde
 
0
 
eyna

acum 11 ani

Buna ziua.
De multa vreme si eu ma confrunt cu aceeasi problema. Am incercat o gramada de pastile, fara efect. Am facut numeroase analize, toata au iesit ok. Am citit postarile anterioare si am incercat mare parte din ceea ce s-a mentionat. Mi-ar ramane poate doar varianta homeopatiei...as vrea sa mai aud pareri de la cei care se lupta cu aceasta situatie stanjenitoare..ce altceva v-a ajutat?

Raspunde
 
0
 
amalia

acum 11 ani

cu aceeasi problema ma confrunt si eu. sunt curioasa ce s-a intamplat cu persoanele care au postat pe blog in urma cu 2 ani...s-au vindecat? multa sanatate!!!

Raspunde
 
0
 
amalia

acum 11 ani

eu am observat ca situatia devine tensionata in momentul in care e cineva langa mine. ce e interesant e ca ai mei zic ca ei nu simt nimic, ca mi se pare si ca poate am simtul mirosului mai bine dezvoltat, asta mi-a spus si medicul insa eu stiu ca am dreptate si ca chiar se intampla. o sa incerc sa iau odorizante interne pentru eliminarea mirosului...tu ai luat?

Raspunde
 
0
 
adi

acum 11 ani

Aciditatea gastrica

Mucoasa gastrica contine glande microscopice cu deschizaturi in stomac,care produc un lichid amarui numit sucul gastric.
Sucul gastric reprezinta un lichid incolor,cu reactie acida (ph=2),care contine apa,enzime proteolitice (pepsina ,gastrixina-descompun proteinele din alimente),acidul clorhidric (activeaza enzimele proteolitice,distruge microbii patogeni,stimuleaza secretia glandei pancreatice),mucina (apara mucoasa gastrica de actiunea HCL si a enzimelor proteolitice) si factorul intrinsec-mucoproteina-cu rol in absortia vitaminei B12.
Hiperaciditatea gastrica este generata de dezechilibru dintre mecanismele de secretie ale acidului in stomac si cele de protectie ale acestuia,rezultand o serie de simtome :senzatia de arsura sau durere in stomac,regurgitarea,greata,pirozis (senzatia de arsura in piept si in gat,determinata de iritatia esofagului).
Factori favorizanti :-alcoolul in cantitati mari
-cafeaua,fumatul
-starile tensionate (stres,nervozitate)
-hidratarea necorespunzatoare,apa de retea (contine clor si alte substante acide),apa si sucurile carbogazoase.
-alimentatia :mancaruri picante,muraturile (mai ales cele conservate in otet,fara a fi obtinute prin fermentatie lactica),mancaruri concentrate (prajituri cu creme,torturi,salate cu foarte multe ingrediente si sosuri,pizza cu carne etc),incompatibilitati alimentare (carne+lapte+paine la aceiasi masa sau carne+oua+cartofi,legume+fructe la aceiasi masa etc),procent ridicat de alimente acidifiante si acide in dieta (carne,branza,margarina,oua,prajituri,zahar alb,muraturi conservate in otet,condimente etc).
Factori echilibranti :-echilibru psiho-mental
-hidratare corespunzatoare cu apa oligominerala (30ml/kg corp/zi).
-alimentatie alcalina :legume (cartofi,morcovi,varza,brocoli,conopida,apio,telina,fasole teci,vinete) ,fructe dulci (mere,piersici,caise,banane,mango,kaki,pere) ,migdale,castane,orez brun,quinoua,seminte de dovleac,floarea soarelui,avocado,nuca de cocos.
Tratament naturist :lucerna,aloe vera,lemnul dulce,obligeana,frunzele de zmeur,sunatoarea,galbenelele,gemoderivatul din muguri de smochin,gemoderivatul din mladite de afin,remediile homeopate (Nux Vomica,Robinia,Iris Versicolor,Sulphuricum acidum,Formula complexa 21),Vitamina A,bicarbonatul de Na,Calciul,Magneziul.
Hipoaciditatea gastrica este data de cantitatea redusa de HCL si enzime proteolitice in sucul gastric,fenomen ce duce la o digestia necorespunzatoare a proteinelor si la dezvoltarea microbilor introdusi o data cu alimentele.Hipoaciditatea gastrica determina,de asemenea, abortia deficitara a vitaminei B12 si a Fe.
In hipoaciditate se recomanda plante amare care stimuleaza secretiile gastrice precum schinelul,pelinul,gentiana,anghinare,coada soricelului;produsele pe baza de clorohidrat de betaina,Zinc (sub forma citrat sau chelat),enzime proteolitice.

Pentru retete personalizata ma puteti contacta pe adresa [email protected]

Adrian,specialist in nutritie,fitoterapie,reflexoterapie,presopunctura

Raspunde
 
0
 
LiaA

acum 11 ani

Amalia, eu una mai am inca oarece probleme si ca si tine am observat ca se amplifica in prezenta altor oameni - se pare ca exista o frica de a nu aparea problema in prezenta lor si asta de fapt o provoaca mai tare sa apara. In ultima vreme pun accentul pe hidratare si mai iau ocazional pastile sau ceaiuri pt colon din plafar. Ma simt ceva mai bine. Incerc sa-mi educ mintea sa contribuie la vindecare, pt ca sunt destul de sigura ca a contribuit la amplificarea unei probleme ce ar fi putut disparea de la sine.

Raspunde
 
0
 
catalina

acum 10 ani

Salut.vroiam sa-ti las doar un mic raspuns cu privire la problema ta cu gazele si balonarea dak mai este valabila; pt k am trecut prin aceeasi problema si stiu despre ce este vorba.
Partea buna este k e doar o impresia de-a ta, formata pe baza fricii.
partea p***a este k ceea ce ne imaginam constant, cu timpul poate sa se produca.
Insa a elimina gaze fara sa le simti, NU EXISTA.atunci cand ai aceasta impresie intreaba pe cineva dak simte vreun miros.eu cred k este in cel mai rau caz, un miros venit din abdomen catre gura; insa este f posibil sa nu fie vorba de nici un miros, ci doar o impresie formata pe baza fricii de a nu avea aceasta problema si a te face involuntar de rusine.
Gaze toata lumea elimina; dak problema este mai frecvanta la unele pers decat la altele este normal; sunt mai predispuse la asa ceva.trebuie doar facut atentie la ceea ce
Insa mai important decat atat este un tratament cu antidepresive, mai ales care sa trateze teama si anxietatea
Fii de asmenea mai indiferenta, caci a da prea mare importanta la ceva, se imprima atat de mult in constiinta k nu mai reusim sa scapam
Sper cu adevarat sa te ajute ceea ce ti-am spus
Numai bine

Raspunde
 
0
 
ana

acum 11 ani

Verifica daca nu e vorba de helicobacter pilori.Ug

Raspunde
 
0
 
Pag 3 din 4
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×