serratia odorifera

Boli intestinale Prevenirea endocarditei bacteriene

Postata de missy01 cu 12 ani in urma.

Buna! Am un baietel de 2 ani care a fost internat in spital pentru o indigestie, dupa iesirea din spital avea scaune moi si nu manca, iar la sfatul medicului i-am facut un examen coprobacteriologic. Rezultatul a fost Serratia odorifera, o bacterie despre care nu stiu prea multe. Tratamentul care a fost recomandat este Cedax, 4ml pe zi. Daca este cineva care s-a mai confruntat cu asa ceva sau stie mai multe despre aceasta bacterie, astept sfaturi. Multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (10)

Ionescu

acum 12 ani

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raspunde
 
0
 
Advertisement
missy01

acum 12 ani

Multumesc pentru raspuns!

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Serratia odorifera este una dintre cele trei specii ale Genului bacterian Serratia, dar spre deosebire de Serratia marcescens (importantă în patologia umană), această specie este foarte rar întâlnită în cazurile clinice. Infecţiile apar cu frecvenţă mare mare la bolnavii spitalizaţi, ca urmare a multiplicării bacteriilor în soluţiile dezinfectante, precum şi datorită prezenţei lor în instalaţiile de administrare a oxigenului, aerosolilor şi a contaminării unor soluţii pentru perfuzie. Tratamentul infecţiilor cu Serratia se face de obicei cu aminoglicozide (gentamicină)
Referitor la cazul copilului d-vs aş dori să vă întreb: laboratorul cărui spital a pus acest diagnostic? (întreb acest lucru din 3 motive: 1.deoarece speciile genului Serratia se aseamănă d.p.d.v morfologic cu enterobacteriaceele - care mult mai probabil ar fi putut produce aceste tulburări intestinale ale copilului d-vs; 2.Serratia odorifera se întâlneşte, aşa cum v-am mai spus, foarte rar la pacienţi; 3.din câte cunosc bacteriile din genul Serratia se izolează din infecţii ale tractului urinar, ale tractului respirator, meningite, infecţii ale rănilor, septicemii şi endocardite (nu se izolează din infecţii digestive)

Raspunde
 
0
 
missy01

acum 12 ani

Analiza coprobacteriologica a fost facuta la un laborator particular, nu in spital. Au recoltat si la spital, dar la externare nu era gata rezultatul.
Nu i s-a prescris gentamicina pentru ca i-am facut antibiograma si era rezistent la gentamicina.
In spital a primit perfuzie, la urgenta.
Pe mine ma sperie putin, fiind o bacterie mai rar intalnita.
Intr-adevar copilul s-a tot jucat prin camera de spital, a fost cu mainile pe jos, eu l-am tot spalat pe maini, dar se vede ca in zadar.
El este bine, mananca bine, are scaune normale....
Dupa ce termin tratamentul cu Cedax imi recomandati sa fac si un examen de urina pe langa cel coprobacteriologic?
Multumesc mult!

Raspunde
 
0
 
Medic Epuran

acum 12 ani

Dacă tratamentul recomandat va avea efecte iar starea copilului d-vs se va îmbunătăţi (d-vs spuneţi că acum copilul este bine?) nu mai este nevoie de efectuarea unor alte analize (examenul de urină şi urocultura se pot efectua dacă există simptome specifice afectării aparatului urinar). În orice caz consultul şi sfaturile unui medic pediatru ar fi cele mai recomandate

Raspunde
 
0
 
missy01

acum 12 ani

Da, copilul este bine. Azi a fost prima zi de tratament cu Cedax. Pediatrul mi-a recomandat ca dupa tratamentul cu Cedax sa repetam coprobacteriologicul.
Multumesc pentru ajutor!

Raspunde
 
0
 
Manea Loredana

acum 12 ani

Atentie ,se trateaza cu un antibiotic foarte puternic,vestea rea este ca se poate extinte si la alte organe.Va rog sa mergeti la un medic bun.
Copilul a fost alaptat?daca DA sa faceti si dv. analize.
Sanatate!

Raspunde
 
0
 
missy01

acum 12 ani

Multumesc pentru raspuns! Acum este bine, am renuntat sa mai incercam alt antibiotic si am mers la un homeopat si am rezolvat problema.

Raspunde
 
0
 
Utilizator21623431529

acum 2 ani

Ce v-a dat homeopatul?

Raspunde
 
0
 
ioana

acum 10 ani

despre serratia marcescens ce stiti...mama mea a fost diagnosticatava rog frumos daca puteti sa imi spuneti cat de grav e aceasta bacterie?va multumesc

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×