Postata de Mirkea88 cu 14 ani in urma.
Buna,am si eu o problema. acum vreun an de zile am avut un contact sexual neprotejat iar peste cateva zile au aparut niste neplaceri in zona genitalia,am fost la ginecolog(nu stiam ca trebuie sa merg la urolog :)) ) si am fost diagnosticat cu uretrita. Am luat timp de 2 saptamani un tratament cu creme si antibiotice. Dupa acest tratament neplacerile au disparut. Ei bine,de la un timp (aprox 1-2 luni) au inceput sa imi apara urmatoarele simptome: mancarimi la nivelul capului penisului, inflamarea pielii care acopera capul(cred ca i se spune preput,scz daca nu folosesc termeni adecvati), si aparitia unei secretii albe cremoase atat pe capul penisului cat si pe preput. Ce ar putea fi? astept raspunsuri si pareri,va multumesc
Adauga raspunsacum 14 ani
) Tricomoniaza este o infecţie cu transmitere sexuală determinată de Trichomonas vaginalis. Transmiterea acestui parazit se face preponderent pe cale sexuală. Uneori este posibilă şi transmiterea pe alte căi (lenjerie, obiecte de toaleta intimă, mâini etc.)
Simptome: Tricomoniaza afectează în special femeile, provocând scurgeri vaginale abundente, de culoare galben-verzuie, spumoase, urât mirositoare, însoţite de dureri, mâncărime, urinări frecvente şi/sau dureroase. Aproximativ 10-50% dintre femei nu au simptome. La bărbaţi, rareori apar simptome: scurgeri neobişnuite, urinări dureroase.
2) Gonoreea (blenoragie, sculament)
Gonoreea este una dintre cele mai des întâlnite ITS. Se transmite prin contact sexual neprotejat sau de la mamă la nou-născut. În peste 50% din cazuri poate evolua fără simptome.
Simptome: La bărbaţi determină scurgeri purulente ("picătura matinală", picătura de puroi din penis) senzaţia frecventă de urinare, senzaţie de arsură în timpul urinării şi erecţii dureroase. La femei produce inflamarea colului uterin (cervicită). O complicaţie severă o constituie anexita, una din cauzele frecvente ale sterilităţii şi sarcinilor extrauterine.
3) Infecţiile cu Chlamydia Trachomatis
Sunt cele mai răspândite ITS determinate de bacterii. Se transmit prin contact sexual neprotejat (vaginal, anal sau oral). Femeile care nu ştiu ca au chlamydia pot transmite infecţia copiilor lor în timpul naşterii.
Simptome: La bărbaţi provoacă o scurgere genitală limpede sau gălbuie, puţin abundentă, mai accentuată dimineaţa. La femei determină inflamarea colului uterin, scurgeri vaginale reduse şi sângerări după contactul sexual. Simptomele pot dispărea şi fără tratament dar infecţia rămâne. Sunt des întâlnite anexitele, sterilitatea şi sarcinile extrauterine.
acum 14 ani
Semne şi simptome gonoreei
În jumătate dintre cazuri, gonoreea (blenoragia) evoluează asimptomatic. De multe ori, simptomele încep să apară atunci când infecţia s-a extins şi în alte regiuni ale corpului. Simptomele iniţiale la femei sunt uşoare şi pot fi confundate cu o infecţie urinară. Apar semne precum usturime la urinare, prurit, scurgeri vaginale anormale, sângerări vaginale anormale, dureri pelviene, durere la contact sexual, febră şi stare generală de oboseală. Atunci când gonoreea s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului, apar erupţiile cutanate şi durerile articulare. La bărbaţi, primele simptome de gonoree apar, în general, la 2-14 zile după expunerea la bacterie. La început, apare o senzaţie de furnicătură în uretră. Urinatul devine, mai apoi, dureros şi se constată o secreţie lăptoasă. Pe măsură ce infecţia evoluează, durerea uretrală devine mai pronunţată şi se elimină mari cantităţi de secreţie cremoasă. La femei, simptomele pot să nu apară în primele trei săptămâni. lnfecţia afectează, de obicei, colul uterin şi alte organe reproducătoare, ca şi uretra. La aproximativ 50% dintre femei, singurele simptome sunt creşterea cantităţii secretiei vaginale şi o inflamaţia, semne care pot fi evidente doar la examinarea pelviană. Simptomele sunt adesea atât de uşoare încât multe femei nu realizează că au infecţie. Sexul oral poate produce gonoree faringiana, care duce la dureri în gât şi dificultăţi la înghiţire. Multe persoane pot să nu prezinte simptome. Dacă infecţia se răspândeşte la ochi, poate produce înroşirea şi inflamarea ochilor (conjuctivita).
acum 14 ani
Am uitat sa precizez ca nu am dureri,scurgeri sau usturimi la urinare, urina are culoare normala,deci singurele neplaceri sunt mancarimile,inflamarea preputului(partea de sub capul penisului si aparitia secretiei albe cremoase(care nu vine din canal) pe capul penisului si pe preput
acum 14 ani
Probabil ca te-ai ''pricopsit'' cu candida albicans. Este o ciuperca pacatoasa si e necesar sa te duci la medicul urolog ca sa-ti faca analiza numita fungigrama (daca nu iti face, sa o ceri tu, ca e necesara!) ca sa ti se prescrie tratamentul adecvat tulpinii de candida pe care o ai tu. Altfel nu scapi asa usor de ea, unele persoane se chinuie multi ani cu ciuperca asta. Si la barbati nu e musai sa aiba mancarimi sau ceva de soiul asta, ca femeile, la voi este asimptomatic de cele mai multe ori. E doar secretia aceea branzoasa, care e semn de candida.
Mergi la medic si, cu un tratament adecvat, vei scapa usor de ea.
Sanatate.
acum 14 ani
FOLOSESTE PREZERVATIV!!!!!!!!! Nu inteleg de ce barbatii sunt inconstienti asa cateodata... Si...chiar te-ai dus la ginecolog????? :)))))))))))))))))) N-am mai auzit asa ceva...
acum 14 ani
:)) e amuzant, stiu, dar chiar am fost la ginecolog,nestiind ca trebuie sa merg la urolog. Banuiesc ca doamna de acolo trebuia sa imi spuna ca am gresit destinatia,dar n-a facut-o. Mi-a facut un control in zona cu pricina,a luat putin din secretia pe care o aveam acolo ca sa o analizeze,mi-a prescris un tratament cu creme si antibiotice si a spus sa vin maine pt rezultatele analizei acelei secretii. A doua zi mi-a spus ca nu e nimic grav,doar o uretrita, tratamentul ramanand neschimbat cu cel din ziua precedenta. Am urmat acel tratament si mi-a trecut. DAR asta a fost acum un an. Ei bine,acum 1-2 luni iar am inceput sa am niste simptome. Am inceput sa am mancarimi, mi-a aparut o iritatie in zona preputului(la fel ca acum un an) insotita de aceasta secretie pastoaza(branzoasa). Sunt perioade cand inflamatia este mai accentuata(2-3 zile) si perioade cand este mai neaccentuata. Ma gandesc ca e posibil sa fi revenit aceeasi boala(uretrita) sau mi-e frica nu cumva sa fie ceva mai grav. Momentan nu sunt in tara si nu pot sa merg la un medic urolog. Mai astept sfaturi si pareri din partea voastra. Va multumesc !
acum 14 ani
Ar fi fost frumos sa te urce pe masa ginecologica, sa vezi ce placut este!!!!Super amuzanta intamplarea cu mersul la ginecolog!!!
acum 14 ani
Am citit pe Google ca uretrita genococica se mai numeste blenoragie si ca este o boala cu transmitere sexuala. Iata articolul: ''''Uretrita
Este o inflamatie a uretrei, in principal de origine infectioasa.
Simptome comune ale tipurilor de uretrita :
- scurgere uretrala, arsuri locale accentuate la mictiune si uneori febra.
- uretrita genococica sau blenoragia este o boala cu transmitere sexuala. Tratamentul bolnavului si al partenerului sau sexual trebuie intreprins imediat prin administrarea de antibiotice active fata de germene.
- uretrita cu micoplasme si chlamydii este o boala transmisa sexual. Inceputul infectiei debuteaza printr-o scurgere uretrala limpede si nedureroasa. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice timp de 2-3 saptamani.
acum 14 ani
Infecţia uretrală sau uretrita, aşa cum mai este numită, este o afecţiune a uretrei produsă de unele microorganisme sau de unele boli cu transmitere sexuală. Simptomele bolii includ micţiuni frecvente, senzaţia de arsură la urinat sau unele scurgeri uretrale (la bărbaţi).
Semnele şi simptomele infecţiei uretrale
Simptomele infecţiei uretrale sunt micţiunile frecvente, însoţite de senzaţia de arsură la urinat, scurgeri uretrale (la bărbaţi) sau existenţa puroiului în urină.
Ce este infecţia uretrală?
Infecţia uretrală sau uretrita, aşa cum mai este numită, este o afecţiune a uretrei produsă de unele microorganisme sau de unele boli cu transmitere sexuală. Infecţia uretrală (uretrita) poate fi produsă de aceleaşi microorganisme care infectează vezica, incluzând şi Escherichia coli. În plus, anumite boli cu transmitere sexuală produc infecţie uretrala. La femei, datorită apropierii dintre orificiul uretrei şi vagin, sunt posibile infecţii cu virusul herpes simplex sau Chlamydia. La bărbaţi, majoritatea infecţiilor uretrale sunt date de gonococi şi Chlamydia. Sindromul Reiter este o combinaţie de uretrită, artrită şi conjunctivită (inflamaţiei a ochiului) care este dobândită, de obicei, după contact sexual.
Diagnosticul infecţiei uretrale
La femei este dificilă diferenţierea unei infecţii uretrale de o infecţie vezicală (cistită) deoarece semnele şi simptomele acestor afecţiuni sunt similare. O analiză urinară poate ajuta la stabilirea diagnosticului. Aproximativ 30% dintre femeile care au micţiuni frecvente şi dureroase nu au un număr semnificativ de bacterii în urină. Apariţia sângelui în urină, debutul brusc al afecţiunii şi istoricul de infecţii similare sugerează că infecţia bacteriană este cauza inflamaţiei. Dacă debutul a fost unul progresiv, cu mai mult de 7 zile înaintea examinării şi nu există sânge în urină, simptomele pot fi cauzate de infecţia cu Chlamydia.
Cât de gravă este infecţia uretrală?
În cele mai multe cazuri de uretrită, infecţia trece fără tratament. Dacă uretrita produsă de infecţia gonococică sau de Chlamydia rămâne netratată, poate duce la probleme mult mai serioase, cum ar fi boala inflamatorie pelvină, strictura uretrei, prostatita, epididimita, sterilitate, artrită, meningită sau inflamaţia inimii. Infecţia cu Chlamydia şi gonoreea sunt boli transmise sexual. Dacă le aveţi, anunţaţi-vă partenerul sau partenerii sexuali. Pe parcursul tratamentului, abstinenţa sau utilizarea prezervativelor pot ajuta la prevenirea evoluţiei infecţiei.
Tratamentul infecţiei uretrale
Tratamentul uretritei depinde de cauza infecţiei şi poate fi stabilit numai de către medic. În cazul infecţiei cu Chlamydia se poate administra un antibiotic cum ar fi tetraciclina, pentru o săptămână. Pentru gonoree se prescrie în mod uzual penicilina. Unele tulpini de gonococ sunt rezistente la penicilina. Dacă testele de laborator indică acest lucru, trebuie prescrisă o medicaţie mai puternică. Pot fi prescrise antibiotice şi pentru alte infecţii bacteriene. În unele situaţii, medicul poate recomanda tratament şi celuilalt partener sexual.
Prevenirea infecţiei uretrale
Pentru prevenirea infecţiei uretrale este indicată adoptarea unei igiene intime foarte riguroase. În cazul femeilor, la fel de important este şi consultul ginecologic regulat, deoarece, în acest caz, pot fi depistate Chlamidya sau gonoreea, infecţii vaginale responsabile, în unele cazuri, de apariţia infecţiei uretrale.
acum 14 ani
Ms elena dar multe din simpromele de sus nu le am. Am doar o usoara inflamatie (preputul(partea de sub capul penisului) este putin umflat si mai rosiatic decat de obicei),am mancarimi si se formeaza o secretie cremoasa albicioasa in aceasta zona si NU am secretii sau scurgeri din canal. Sunt zile cand aceste simptome dispar aproape de tot, dar in scurt timp reapar
acum 14 ani
Poate n-ai obs dar in articol spune ''''sau'''' deci nu este nevoie sa ai toate simptomele. Ar fi scris ''''si'''' atunci. Din partea mea iti doresc sanatate! lLa problemele ginecologice(!!!) ale barbatilor nu ma pricep, doar ce citesc pe net.
acum 14 ani
Da scumpo dar poate nu ai obs sau nu ai citit destul de atenta ca nu am nici una din simptomele de sus. Sus zice despre senzatii de arsura la urinat,mictiuni frecvente,scurgeri uretrale si puroi in urina. Eu am scris cu totul alte simptome. Mersi oricum esti dulce (si destul de glumeatza). :*
acum 14 ani
Daca nu esti inntara si nu poti merge la medic... nu prea stiu ce tratament pot sa-ti spun sa faci. Exista diverse antifungice pentru candida, mai ales ca acum vad ca ai scris ca ai si mancarimi, ceea ce E UN SIMPTOM SIGUR DE CANDIDA (crede-ma, am avut si eu, culmea, de la... sapunul obisnuit pe care il foloseam, asa am aflat ca trebuie folosite numai sapunurile lichide intime, speciale pentru a se spala zonele intime). Si nu stiu daca, in tara unde esti tu momentan, se pot lua de la farmacie acest tip de antifungice fara prescriptie medicala.
Poti, cel mult, sa incerci sa ceri la o farmacie de acolo un antifungic cu spectru larg (pastile sau crema, pastile ar fi mai bine...), vezi daca poti lua fara reteta. Specifica si tu ca e pentru cineva cu candida. In rest... te orientezi si tu la fata locului, daca nu se poate mergi la urolog, chiar daca probabil te va costa ceva consultatia, pentru a ti se da o reteta. Nu de alta, dar, din experienta, iti spun ca dupa mancarimi urmeaza niste usturimi... nu vrei sa ai asa ceva, pe cuvant! Si spala-te in zona intima cu sapun lichid, special pentru asa ceva. Altfel vei avea usturimi si mancarimi care se vor agrava. Si poti sa te tamponezi in zona cu probleme cu un tampon de vata p***at in ceai de musetel cu bicarbonat. Pe moment, asta ar trebui sa te "rezolve".
Sanatate multa.
acum 14 ani
Multumesc Mirona o sa tin cont de sfatul tau! :*
acum 14 ani
Ai mai multa grija cu cine ai relatii intime !E un sfat prietenesc , pt ca sunt sigura ca nu esti casatorit .Viitoarea ta aleasa poate avea de suferit de pe urma copilarismelor tale de acum.Multe boli venerice pot da infertilitate sau chiar moarte ¨{ma refer la celebra SIDA}.AAAAAAAA ......si nu cred ca ai avut idee p***a sa faci o vizita ginecologului.O poti repeta .
acum 10 ani
sal .imi curce ceva din pénis ,,de ieri ca un puroi si am dureri la urinat . ce ar trebui sa fac ?e prima data cand mi se intamla..
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua