Tratament duphaston ?

Boli genitale feminine

Postata de Iasmina cu o saptamana in urma.

Bună ziua,am făcut o ecografie pe data de 19 februarie s-a văzut ca ovarul drept este puțin mărit, ovar polichistic mi s-a zis doar ca nu este ceva grav, s-a văzut și ca aveam numeroși foliculi cu un folicul dominant cu aspect de corp galben la ovarul stâng. am avut o întârziere de 39 de zile in luna februarie, pe 26 februarie am început să iau duphaston timp de 10 zile câte două pastile pe zi, până la începerea tratamentului am avut contact sexual neprotejat, pe 10 martie ar fi trebuit să mi vină menstra însă nu mi-a venit nici acum în schimb pe data de 10 am avut o mică pată maro, am niște rețineri un fel de durere în zona burții pe 13 am făcut un test însă a fost negativ este posibil să fiu însărcinată și să mă fi însemnat pe data de 10, și astăzi am făcut un test tot negativ este, simptome nu prea am doar niște dureri de cap oboseală și o mică durere ce o simt la burtă mănânc foarte mult dulce în ultima perioadă nu prea știu ce se întâmplă sunt puțin confuză și stresată

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum o saptamana

Buna ziua,

Tratamentul cu Duphaston poate influenta ciclul menstrual, deoarece acest medicament contine un hormon sintetic similar cu progesteronul, care joaca un rol important in reglarea acestuia. Este posibil ca intarzierea menstruatiei sa fie o reactie normala a organismului la tratament.

Pata maro de pe data de 10 poate fi o sangerare de deferentare, care apare uneori inainte de menstruatie sau poate fi un semn al sarcinii, dar numai daca este asociata cu alte simptome specifice sarcinii.

Testul de sarcina a fost negativ, ceea ce in principiu inseamna ca nu sunteti insarcinata. Totusi, daca persista nelinistea si simptomele pe care le aveti, cea mai buna solutie ar fi sa consultati un medic ginecolog.

El poate efectua un examen pelvin sau un test de sange pentru a confirma sau exclude sarcina. De asemenea, in cazul unui ovar polichistic, endocrinologul poate fi de un real ajutor pentru reglarea hormonilor si monitorizarea starii generale de sanatate.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:
www.clickmed.ro/medic/endocrinologie, https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
/sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/sindromul-ovarului-polichistic_1046
sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/problemele-ciclului-menstrual-cheagurile-de-sange-modificarile-de-culoar_5282

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua