Streptococcus Agalactiae

Boli genitale feminine

Postata de Car0line cu 8 ani in urma.

Buna ziua! De doua luni ma tot chinui sa scap de streptococcus agalactiae din zona genitala. La primele semne ale aparitiei acestei bacterii am mers la ginecolog.

Rezultatele analizelor sunt:

- Examen microscopic colorat = Reactie inflamatorie intensa cu polimorfonucleare; numerosi cocobacili gram-pozitivi.

- Examen bacteriologic = Culturi aerobe: prezent streptococcus agalactiae in cantitate moderata.

Pana cand am asteptat rezultatele, ginecologul mi-a zis sa folosesc tantum roza circa o saptamana (in fiecare zi de 2 ori pe zi) si canesten (chiar si intravaginal).
In intervalul de timp in care am asteptat sa-mi ajunga rezultatele de la laborator si sa merg din nou la ginecolog sa-mi prescrie un tratament pentru a scapa definitv, la exterior ma vindecasem total (in interior nu).
Iar tratamentul adecvat pe care intr-un final mi l-a prescris sunt ovulele (10 zile, cate una pe zi).
Dupa ce am folosit primul ovul, a doua zi, am inceput sa am niste mancarimi lejere la intrarea in vagin... Iar, treptat, dupa trei zile toata zona externa devenise rosie si prezenta borbonele (practic ceea ce am reusit sa tratez cu tantum roza si canesten mi-a reaparut dupa folosirea primului ovul)... ca sa nu mai vorbesc despre mancarimile pe care le am... sunt insuportabile, nu ma lasa sa dorm nici noaptea.
De cand mi-au aparut primele mancarimi si pana azi, au trecut 7 zile.
Mi am facut iar programare la ginecolog, dar voi ajunge abia peste 3 zile... si problema e ca deja ma urc pe pereti din cauza disconfortului pe care il am.


Intrebarile la care vreau sa am raspuns sunt:

- De ce dupa ce am inceput sa iau ovule mi-a revenit inflamatia asta plus mancarimile (pe care, inainte sa incep sa le tratez cu tantum roza si caneste, nu le aveam)?
- Cat de grav e sa ai aceasta bacterie?
- Ce tratament as putea aplica? (se pare ca ceea ce am folosit pana acum m-a facut doar sa cheltui bani si timp de aiurea)

Adauga raspuns

Informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×