spalaturi vaginale

Boli genitale feminine

Postata de ankkka cu 13 ani in urma.

buna ziua.
am facut candida si pe langa tratamentul cu ovule, medicul mi-a recomandat spalaturi vaginale de 2 ori pe zi dar acestea nu ataca flora vaginala?puteti sa imi spuneti daca se fac spalaturi si daca da cat timp ?
multumesc.

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

anutzamihaescu

acum 13 ani

Este bine ca tratamentul candidozei sa fie facut in urma unui plan a carui desfasurare sa fie urmarita permanent, de la prima vizita in cabinetul medical si pana la rezolvarea problemei. Nu este de mare ajutor in tratarea acestei afectiuni, "plimbarea" de la un medic la altul cu schimbarea a tot felul de tratamente, intercalarea celor recomandate de medic cu cele recomandate de "bunica" sau "vecina de la 4".
Dupa terminarea unei etape trebuie refacuta examinarea, reevaluata situatia, pentru a se sti daca a fost cea mai buna abordare. Nu trebuie sa iei hartia cu tratamentul prescris si sa dispari pentru totdeuna. Medicul care recomanda tratamentul trebuie sa stie de evolutia starii de sanatate.
Si nu uita, termenul "tratament" nu inseamna numai ovule, unguente, ceaiuri ci si comportamente. Uneori evaluarea unui comportament si schimbarea lui poate face mult mai mult bine decat toate ovulele, unguentele si ceaiurile, la un loc. Pentru a evita candidoza trebuie sa eviti orice factor ce ar putea interveni negativ asupra aciditatii naturale a vaginului - trebuie sa eviti purtarea de lenjerie din materiale sintetice, sa eviti purtarea de haine stramte si care nu sunt din bumbac, la ciclu, sa folosesti mai mult tampoane externe si mai putin cele interne, sa ai grija de igiena zonei genitale, igiena perfecta - nici prea putina, nici prea multa sau agresiva, numai cu apa calda fara sapunuri dure, fara deodorante, spalaturile intravaginale facute numai la recomandarea medicului, spalarea dispozitivelor folosite in metodele contraceptive de bariera (diafragma si aplicatorul spermicidului), spalarea si stergerea zonei genitale numai din fata spre in spate, discutarea cu medicului a cazurilor in care este necesar un tratament indelungat cu antibiotice.
Si, bineinteles, folosirea prezervativului pentru protectie in timpul actului sexual.Pentru tratarea candidozei vaginale se recomandă în mare măsură remediile descrise pentru tratarea infecţiilor urinare . În plus se recomandă spălăturile vaginale cu următoarele plante: Gălbenelele - se pot folosi pentru spălături atât florile cât şi tulpinile, însă florile sunt cele care au mai multe principii active. Se vor pune 3 linguri de plantă cu flori la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.
- Florile de iasomie - se vor lua 4 linguriţe de flori mărunţite care se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute după care se va strecura. Se pot face 2 spălături pe zi.
- Zămoşiţa - 3 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acoperă 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face de asemenea 2 spălături vaginale pe zi.
Pentru tratarea candidozei vaginale se recomandă şi folosirea bicarbonatului de sodiu, deoarece acesta produce alcalinitate locală care împiedică înmulţirea Candidei. În mod normal vaginul trebuie să aibă aciditate, dar în această afecţiune este necesară alcalinizarea pentru distrugerea levurilor, iar după trecerea bolii se va reface flora vaginală cu ajutorul iaurtului din lapte nepasteurizat. Sanatate multa si in sanatosire grabnica!!!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
dana

acum 13 ani

Draga mea, sa iti spun din experienta ca m-am luptat cu candida 1 an de zile......se poate trata local si poate sa nu mai revina.....dar candida este o afectiune fungica anaeroba deci se poate lua foarte usor , faptul ca ti s-a localizat acolo nu inseamna ca te-ai captusit cu ea pe acolo....puteai lua de oriunde de exemplu de pe o clanta cand ai iesit de la toaleta publica desi te-ai spalat pe maine dupa ce ti-ai facut nevoile...daca o persoana care are asa ceva nu s-a spalat si a pus mana pe clanta de la usa de iesire si tu ai pus mana dupa ea dupa care ai mancat ceva este suficient sa o iei.... acuma si chestia asta tine de sistemul imunitar acest tip de infectii cauta zona slab imunizata..in cazul tau s-a localizat acolo. daca o ai acolo este posibil sa fie si pe tot tractul intestinal de aceea pe langa tratament local este bine sa iei si tratament ingurgitabil, pe gura...pastilote de metronidazol de exemplu.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×